Haaland dendert door en heeft Ronaldo en Suárez al te pakken

Erling Haaland dendert door richting het doelpuntenrecord in de Premier League. De 22-jarige spits van Manchester City was zaterdagavond tegen Leicester City alweer vroeg op schot. Na zijn wissel brachten The Foxes de thuisploeg nog wel even aan het zweten.

Manchester City
3 - 1
Leicester City

John Stones had City in de vijfde minuut al op voorsprong gezet. Daarna was het de beurt aan het Noorse doelpuntenmonster. Haaland mocht in de dertiende minuut aanleggen voor een strafschop, nadat een voorzet van Jack Grealish tegen de arm van Wilfried Ndidi was gekomen. De spits schoot de penalty loepzuiver binnen en liet Daniel Iversen, die wel in de goede hoek zat, zo kansloos.

In de 25ste minuut was het de gouden combinatie die City op 3-0 bracht. Het begint bijna lopende-band-werk te worden in het Etihad Stadium: Kevin De Bruyne stuurde Haaland op het juiste moment weg, de Noor nam de bal goed mee en wipte hem over Iversen heen.

Haaland kwam zo op 32 competitietreffers in zijn eerste Premier League-seizoen. Daarmee is hij Cristiano Ronaldo en Luis Suárez voorbij: zij kwamen ooit voor respectievelijk Manchester United en Liverpool tot het indrukwekkende aantal van 31 Premier League-doelpunten. Hij staat nu op gelijke hoogte met Mohamed Salah, die in het seizoen 2017/18 ook tot 32 goals kwam.

Haaland heeft na dit weekend echter nog acht (!) Premier League-wedstrijden te spelen. Dat geeft hem alle gelegenheid om het bijna dertig jaar oude doelpuntenrecord te verbreken. In de jaren negentig kwamen Andy Cole en Alan Shearer tot 34 goals op het Engelse hoogste niveau.

Leicester bijt terug
Manager Pep Guardiola gaf Haaland niet de kans om zijn totaal zaterdag nog verder uit te bouwen. De Noor werd in de rust gewisseld voor Julián Álvarez, terwijl John Stones naar de kant ging voor Manuel Akanji. Guardiola was kennelijk niet bang voor een comeback en gunde verolgens ook Kevin De Bruyne, Jack Grealish en Rodri nog wat rust.

Leicester kreeg daardoor toch nieuwe hoop, zeker toen Kelechi Iheanacho de 3-1 binnentikte. James Maddison miste vijf minuten voor tijd vervolgens nog een levensgrote kans op de 3-2, terwijl Iheanacho nog de paal raakte. City behield echter zijn veilige marge van twee en nadert koploper Arsenal zo tot op drie punten.