Groen licht uit China: Zivkovic mag meetrainen bij FC Groningen

Reacties

De eerste horde voor een mogelijke terugkeer van Richairo Zivkovic bij FC Groningen is genomen. Van zijn club Changchung Yatai mag hij gaan meetrainen bij de groen-witten.

Groen licht uit China: Zivkovic mag meetrainen bij FC Groningen
© Pro Shots

Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Zivkovic heeft nog een contract voor anderhalf jaar in China, maar het seizoen aldaar op het tweede niveau begint nog lang niet. Vandaar dat de spits mee mag gaan trainen met de selectie van trainer Danny Buijs.

Changchung Yatai geeft die toestemming omdat het inmiddels op de hoogte is van Groningens belangstelling om Zivkovic aan te trekken. De noorderlingen zijn sinds het vertrek van Kaj Sierhuis en Charlison Benschop tijdens de vorige winter al onderbezet in de voorhoede en Zivkovic moet die leemte gaan opvullen.

Daartoe moet FC Groningen wel een akkoord bereiken met de Chinezen, die Zivkovic in 2019 voor drie miljoen euro overnamen van KV Oostende. Zivkovic ziet zijn sportieve toekomst echter in Europa en werd afgelopen seizoen derhalve verhuurd aan Sheffield United. De spits wil dat graag vervolgen met een terugkeer bij FC Groningen, de club die hem in 2014 verkocht aan Ajax.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is er blij mee. 'Dit is een mooie stap. Richairo is echt een jongen van de club en wilde graag bij ons meetrainen, wij wilden dat ook graag. We gaan nu van beide kanten bekijken hoe het bevalt en vervolgens wat daar vanuit eventueel kan ontstaan. Hij heeft in China nog een contract voor anderhalf jaar en het is duidelijk dat er heel wat inspanningen nodig zijn om eventueel iets te realiseren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. Živković
Meer over R. Živković
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.