FC Emmen schudt NAC van zich af met heerlijke goal van Zivkovic

FC Emmen heeft de eerste horde op weg naar lijfsbehoud genomen. De ploeg van Dick Lukkien won zaterdag in de halve finale van de play-offs voor de tweede keer van NAC Breda; deze keer mede dankzij een heerlijk openingsdoelpunt van Richairo Zivkovic (2-0). Emmen gaat nu met Almere City strijden om een Eredivisie-ticket.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Emmen had afgelopen woensdag al met 1-2 gewonnen in het Rat Verlegh Stadion en zichzelf daarmee aan een goede uitgangspositie voor de return geholpen. NAC moest zaterdag komen, maar was aanvallend gezien niet bij machte om het een zeker niet overtuigend spelend Emmen écht lastig te maken. Vlak voor rust scoorde Ezechiel Banzuzi weliswaar, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel in de aanloop.

NAC-coach Peter Hyballa zat zich in de eerste helft regelmatig te verbijten langs de kant, maar zal toch ook wel mogelijkheden hebben gezien voor zijn ploeg. In de tweede helft liet de oefenmeester zijn topscorer Elías Már Ómarsson, die niet fit genoeg was voor negentig minuten, dan ook invallen. Met de IJslander binnen de lijnen nam het aantal kansen voor NAC echter niet toe.

Na een kwartier in de tweede helft nam Emmen de leiding. Even nadat Jeremy Antonisse nog een grote kans voor de thuisploeg had gemist, ramde Zivkovic uit een moeilijke hoek kiezelhard raak: 1-0.

Met dit doelpunt leek het verzet van NAC direct gebroken. De bezoekers maakten geen moment de indruk dat zij geloofden in een comeback en Emmen kreeg nog een paar kansen om er een ruimere overwinning van te maken. Dat gebeurde pas bij het laatste schot van de wedstrijd, toen Jasin-Amin Assehnoun voor de 2-0 zorgde. Zo speelt NAC ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

De wens van Emmen om daaruit te blijven, blijft in leven. De ploeg van Lukkien neemt het aankomende week op tegen Almere City, dat eerder op de zaterdag na strafschoppen afrekende met VVV-Venlo. Dinsdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Almere, waarna op zondag de beslissing valt in Emmen.