FC Groningen en Zivkovic: eerst trainen, daarna verder kijken

Reacties

Richairo Zivkovic maakt deze week mogelijk zijn rentree op het trainingsveld van FC Groningen. Als dat gebeurt, is een transfer echter nog lang geen uitgemaakte zaak.

FC Groningen en Zivkovic: eerst trainen, daarna verder kijken
© Pro Shots

Zivkovic wil vanwege het stilliggen van de Chinese eerstedivisie graag elders zijn conditie op peil houden. Als Changchun Yatai daarmee instemt, kan hij komende week - wanneer ook een gesprek tussen hem en de FC goed verloopt - aan de slag onder trainer Danny Buijs.

Dat Zivkovic' keus op FC Groningen is gevallen is bepaald geen toeval. Hij is de jongste debutant uit de historie van de club en heeft in de regio nog vrienden en familie wonen. Daarbij heeft de club interesse om hem, waarschijnlijk op tijdelijke basis, in te lijven. De spitspositie is namelijk onderbezet met alleen de piepjonge Romano Postema als kandidaat.

Echter zijn er ook vanuit het buitenland clubs in de markt voor de 23-jarige spits. Normaliter heeft de interesse van FC Groningen in Zivkovic dan ook weinig kans van slagen. Het salarisgebouw van de FC en Changchun Yatai bevinden zich immers in andere dimensies. Afgelopen seizoen werd Zivkovic verhuurd aan Sheffield United.

Alleen als alle partijen bereid zijn een enorme (financiële) inspanning te doen, dan behoort een deal tot de mogelijkheden. Als alles volgens plan verloopt, worden die opties dus afgetast terwijl Zivkovic ondertussen zijn conditie in Groningen op peil houdt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.