FC Groningen denkt aan Zivkovic voor spitspositie

Reacties

Richairo Zivkovic staat mogelijk voor een terugkeer bij FC Groningen. De spits van het Chinese Changchun Yatai speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Sheffield United in de Premier League. De Engelsen hebben nog steeds veel aanvallers onder contract, waardoor ze Zivkovic niet kunnen en willen overnemen. Ook FC Groningen zal dat financieel niet kunnen opbrengen, dus hoopt de club een huurovereenkomst te sluiten met de Chinezen.

FC Groningen denkt aan Zivkovic voor spitspositie
© Pro Shots

Mocht de op voorhand gecompliceerde deal tot stand komen, haalt FC Groningen de jongste debutant uit de clubhistorie terug. Zivkovic debuteerde op 2 december 2012 voor de FC thuis tegen Heracles Almelo. Hij was zestien jaar en 88 dagen. Daarmee houdt hij Arjen Robben achter zich, die debuteerde toen hij zestien jaar en 315 dagen oud was. Overigens wacht de routinier nog steeds op zijn eerste speelminuten voor Groningen sinds zijn terugkeer. Robben is er dichtbij en traint mee met de groep, maar hield er wat lichte klachten aan over.

Richairo Zivkovic is wel fit (steeds doorgetraind en speelde op 25 juli nog 45 minuten tegen Southampton) en moet bij Groningen de aanvalslinie gaan versterken. Trainer Danny Buijs heeft snel versterkingen nodig in die linie. Sinds het vertrek van Kaj Sierhuis naar Stade Reims mist de club een echte spits. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus liet eerder weten zijn tijd te nemen op zoek naar een aanvaller die er vijftien maakt voor FC Groningen. Het is onbekend of hij daarmee Zivkovic bedoelt, of dat de club verder zoekt naar nog een extra spits.

Voor Zivkovic zou FC Groningen een terugkeer betekenen naar de club waar hij zijn opleiding genoot. Hij kwam er op elfjarige leeftijd in de opleiding terecht en doorliep er alle hoogste jeugdelftallen. Na zijn doorbraak tekende hij bij Ajax, maar daar brak hij niet door. Via Willem II, FC Utrecht en KV Oostende kwam hij in China terecht. Bij Changchun Yatai maakte hij 17 goals in 25 wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar Sheffield United, maar daar kwam hij door de grote concurrentie tot vijf optredens in de laatste twaalf wedstrijden in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer R. Živković
Meer over R. Živković
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.