Borussia Dortmund heeft woensdagavond op bezoek bij Slavia Praag zijn eerste zege van het Champions League-seizoen geboekt. Makkelijk ging het zeker niet voor de Duitsers in het Sinobo Stadium, waar Björn Kuipers de arbiter was.

Slavia Praag
0 - 2
Borussia Dortmund

Dortmund begon de nieuwe editie van de Champions League twee weken geleden met een doelpuntloze remise tegen Barcelona. Slavia verraste door Internazionale eveneens op een gelijkspel te houden. Bij de wedstrijd in Praag stond daardoor de koppositie in Groep F op het spel. De bezoekers waren op voorhand uiteraard de favoriet, trainer Lucien Favre durfde het daarom aan om Paco Alcácer en Mario Götze rust te geven.

Slavia, het absolute kleinduimpje in de poule des doods, liet tegen Internazionale al zijn spierballen zien en kwam ook tegen Dortmund goed voor de dag. Na twintig minuten kregen de Tsjechen zelfs een enorme kans op de openingstreffer. Lukas Masopust sprintte helemaal alleen op Roman Bürki af, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. De Dortmund-keeper had even later ook een antwoord op een lepe vrije trap van Nicolae Stanciu.

Tien minuten voor rust sloeg Dortmund wél toe. Achraf Hakimi werd de diepte in gestuurd door Julian Brandt en bleef na een lange sprint opvallend rustig. Hij kapte verdediger en doelman uit en rondde prima af: 0-1. Jadon Sancho, die in de eerste minuut ook al gevaarlijk was, kreeg na de hervatting een mogelijkheid op de 0-2, maar de grootste kans was opnieuw voor de thuisploeg. Stanislav Tecl schoot oog in oog met Bürki naast.

Een half uur voor tijd kwam Mick van Buren binnen de lijnen. De 27-jarige Nederlander doorliep ooit de opleiding van Feyenoord en speelde van 2011 tot 2013 voor Excelsior. Via het Deense Esbjerg kwam hij in 2016 bij Slavia terecht, waar hij woensdag dus inviel als spits. Van Buren was zeer bedrijvig, maar ook hij kon geen gelijkmaker forceren. In plaats daarvan viel de beslissing aan de andere kant.

Andermaal was het Brandt die marathonman Hakimi de diepte in stuurde en opnieuw rondde de Marokkaans international feilloos af: 0-2. Het betekende de genadeklap voor het dappere Slavia, dat zo op één punt blijft staan in Groep F. Dortmund is in ieder geval voor even groepshoofd, om 21.00 uur trappen Barcelona en Internazionale af in Camp Nou.