Weergaloze solo Kudus na domme kaart Alvarez, vervelende avond Dessers

Mohammed Kudus heeft zijn visitekaartje afgegeven bij West Ham United. De Ghanees nam tijdens de probleemloze zege van West Ham United de laatste goals voor zijn rekening en vooral de vierde was een hele fraaie. Net als The Hammers plaatsten ook AC Milan, Benfica en Olympique Marseille zich voor de kwartfinale in de Europa League.

West Ham United
5 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

David Moyes blijft met West Ham United in de race om een jaar na de Conference League de Europa League te winnen. In eigen huis spoelden The Hammers een 1-0 nederlaag uit het heenduel simpel weg. Het was in Londen veel te sterk voor de Duitsers. Lucas Paquetá gleed vroeg in het duel uit een corner de gelijkmaker over twee duels binnen.

Na ruim een half uur schoot Jarrod Bowen met zijn achttiende doelpunt van het seizoen vanaf de rand van de zestien West Ham United virtueel op voorsprong en na een uur voetballen knalde Aaron Cresswell knap raak in de verre hoek: 3-0.

Het was voor Moyes reden om Paquetá alvast wat rust te geven, maar dat viel verkeerd bij de Braziliaan, die boos was na zijn wissel. De grootste domper voor Moyes was echter de gele kaart die Edson Álvarez nog kreeg: hij stond op scherp, maar pakte bij een 3-0 voorsprong nog een oliedomme gele kaart. Daardoor was het slotakkoord van Kudus extra fraai: hij zette zijn dribbel vanaf halverwege eigen helft in en schoot de vierde goal binnen. Vlak voor tijd nam hij ook de vijfde goal nog voor zijn rekening met een lage schuiver van buiten het zestienmetergebied.

Slavia Praag
1 - 3
AC Milan
AC Milan

Net als een week geleden in eigen huis stond AC Milan het overgrote deel van het duel met een man meer op het veld na een vroege rode kaart voor de Tsjechen. Ditmaal werd Tomás Holes met een directe rode prent van het veld gestuurd na een ingreep van VAR Dennis Higler, die scheidsrechter Glenn Nyberg naar de kant riep. De arbiter vond het in eerste instantie niet eens een kaart, maar ging na lang twijfelen mee in het oordeel van de Nederlander.

Anders dan een week geleden ging AC Milan er wel goed mee om en had het met Tijjani Reijnders op de bank het duel halverwege beslist. Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek en Rafael Leão – hij maakte by far de mooiste goal van de avond – maakten de treffers, waardoor met het de 4-2 zege in eigen huis halverwege al gespeeld was. Enige domper voor AC Milan was het vroege uitvallen van keeper Mike Maignan, die na een knietje op zijn kuit niet verder kon. Zijn vervanger Marco Sportiello moest vlak voor tijd de eretreffer slikken, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Glasgow Rangers
0 - 1
Benfica
Benfica

Cyriel Dessers heeft een frustrerende avond beleefd met Rangers FC. De aanvaller kreeg na het 2-2 gelijkspel in het heenduel donderdagavond op Ibrox grote kansen op het openingsdoelpunt tegen Benfica. De Belg schoot na een half uur uit een counter een gigantische kans op Anatolii Trubin, maar bij dat moment ging de vlag nog omhoog. Direct na de pauze schoot de oud-Feyenoorder een grote kans naar het Portugese doel.

Het werden pijnlijke missers voor de hardwerkende aanvaller, want nadat zijn voormalige ploeggenoot Orkun Kökcü binnen de lijnen was gekomen bij de bezoekers, sloeg Benfica aan de andere kant toe na een Schotse corner. Uit een counter kopte Ángel Di Maria de bal door op Rafa, die zich naar de voorsprong dribbelde. De vlag ging daarna omhoog voor buitenspel, maar omdat de Portugees vanaf eigen helft was vertrokken, bleef de goal staan en werd het voor Dessers en Rangers een extra vervelende avond.

Villarreal
Villarreal
3 - 1
Olympique Marseille

Het had niet veel gescheeld of Villarreal had een Remontada bewerkstelligd in eigen huis tegen Olympique Marseille. Na de 4-0 zege in eigen huis hadden de Fransen een aantal spelers rust gegeven, onder wie Pierre-Emerick Aubameyang. De topscorer aller tijden van de Europa League kwam bij een minimale achterstand halverwege binnen de lijnen, maar liet na om uit een counter direct na de rust te scoren. Het doel was bijna leeg, maar hij wipte de bal naast.

Het werd bijna een dure misser, want via Alexander Sørloth en Yerson Mosquera maakte El Submarino Amarillo uiteindelijk drie goals. In blessuretijd was Villarreal nog dicht bij de vierde treffer, maar counterde Marseille zich via Jonathan Clauss naar de volgende ronde (3-1). Marseille kwam zodoende met de schrik vrij op Spaanse bodem en gaat ondanks de forse nederlaag naar de kwartfinale van de Europa League.