Geen grote aankopen bij Real Madrid: 'De situatie is heel slecht'

Reacties

Real Madrid zal deze zomer geen grote aankopen doen, zo heeft voorzitter Florentino Pérez in de nacht van donderdag op vrijdag gezegd na het veiligstellen van de 34ste landstitel.

Geen grote aankopen bij Real Madrid: 'De situatie is heel slecht'
© Pro Shots

'Nee, nee. De situatie is heel slecht', antwoordde Pérez op de vraag van El Transistor of er de komende maanden nog grote transfers worden gedaan door De Koninklijke. Real werd tijdens de afgelopen maanden in verband gebracht met onder anderen Kylian Mbappé, Paul Pogba, Erling Haaland en Donny van de Beek.

'Het is moeilijk om de spelers te vragen om in te stemmen met een salarisverlaging zodat we de huidige situatie doorkomen en tegelijkertijd grote aankopen te doen. Dat kan wachten. Real Madrid zal straks weer de beste spelers vastleggen, zodra de situatie is veranderd.'

Met de 'situatie' doelt Pérez vanzelfsprekend op de coronacrisis die ook Real Madrid keihard heeft geraakt. 'Dit is het moeilijkste seizoen geweest voor me. We zijn belangrijke inkomsten misgelopen. We hebben de spelers verzocht om hun bijdrage te leveren. Als ze niet vrijwillig hadden ingestemd met het aanpassen van hun salaris, dan had deze club verliezen geleden. Het is een exceptionele situatie.'

Vorig jaar zomer blies Real Madrid nog stevig in de bus: voor dik driehonderd miljoen euro streken onder anderen Rodrygo, Eden Hazard, Luka Jovic, Éder Militão en Ferland Mendy neer in Bernabéu. Laatstgenoemde kreeg in dit La Liga-seizoen van hen de meeste speeltijd.

Florentino Pérez baarde in het verleden opzien met vele miljoenentransfers:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.