Engelse media onthullen: Ten Hag rende zelf 13,8 kilometer mee

Reacties

Erik ten Hag heeft zich ook zelf flink in het zweet gewerkt om de kater weg te spoelen op weg naar de clash met Liverpool, zo is naar buiten gekomen. De Manchester United-manager maakte daags na de nederlaag tegen Brentford indruk, beschrijven diverse bronnen.

Engelse media onthullen: Ten Hag rende zelf 13,8 kilometer mee
© Pro Shots

Over de straftraining die de United-selectie onderging op zondag 14 augustus is al veel gezegd en geschreven. Ten Hag vond het niet gepast dat zijn spelers vrij zouden zijn op de dag na de beschamende 4-0 nederlaag tegen Brentford. Hij laste een extra looptraining in. Nog niet bekend was dat Ten Hag zelf meeliep om een gevoel van saamhorigheid op te wekken. Bronnen hebben dat inmiddels bevestigd tegenover onder meer The Athletic.

Ten Hag gaf zijn spelers de opdracht om 13,8 kilometer hard te lopen. De afstand was symbolisch. Brentford legde als team in de wedstrijd tegen United 13,8 kilometer meer af dan The Red Devils. Ten Hag wilde zijn spelers laten voelen hoe ze ook als het gaat om het leveren van energie tekort waren geschoten. De 52-jarige coach voelde zich ook verantwoordelijk voor de nederlaag en rende mee. United-spelers zouden daar positief op hebben gereageerd.

United deed maandagavond aan eerherstel door in eigen huis aartsrivaal Liverpool te kloppen. Ten Hag maakte gewaagde keuzes voor die clash. Hij passeerde aanvoerder Harry Maguire en liet Cristiano Ronaldo op de bank beginnen. Na de 2-1 zege op The Reds kreeg de manager veel lof in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.