Lucht voor Ten Hag: Manchester United knokt zich langs Liverpool

Erik ten Hag heeft zijn eerste overwinning in de Premier League te pakken. Manchester United won maandagavond met 2-1 van aartsrivaal Liverpool. Jadon Sancho en Marcus Rashford scoorden voor de thuisploeg, waarna Mohamed Salah de spanning terugbracht. Na drie duels staat Manchester United op drie punten; Liverpool heeft er slechts twee.

Manchester United
2 - 1
Liverpool
Liverpool

Ten Hag zag zich genoodzaakt om in te grijpen na de eerdere nederlagen. Harry Maguire, Luke Shaw, Fred en Cristiano Ronaldo verloren hun basisplaats, waardoor ruimte ontstond voor Raphaël Varane, Tyrell Malacia, Scott McTominay en Anthony Elanga. De ploeg van Ten Hag bleek vastberaden om de schande van de seizoensstart weg te poetsen. Manchester United kwam fel uit de kleedkamer en kreeg in de tiende minuut de eerste grote kans: na een pass van McTominay kreeg Bruno Fernandes de bal bij de vrijstaande Elanga, die de paal trof.

Na een kwartier beloonde Manchester United zichzelf. The Red Devils combineerden in het zestienmetergebied van Liverpool en uiteindelijk nam Sancho de tijd om te schieten. Hij wachtte geduldig tot James Milner een sliding inzette, hield de bal bij zich en had de vrijheid om de linkerhoek uit te zoeken: 1-0. Milner ging vervolgens de discussie aan met Virgil van Dijk, vermoedelijk over de keuze van Van Dijk om niet in te stappen. De Nederlander bleef voor de doellijn staan toen Sancho zijn schot voorbereidde en zag de bal uiteindelijk langs zich gaan.

In het tweede kwart van de wedstrijd had Liverpool de overhand. De bezoekers voerden de druk op in de jacht op een gelijkmaker en zorgden in de veertigste minuut voor kortsluiting bij Bruno Fernandes. De middenvelder schoot de bal na een corner van Liverpool bijna in eigen doel; op de doellijn stond Lisandro Martínez op de juiste plek om een eigen doelpunt te voorkomen. Manchester United bleef overeind, beet zich vast in de wedstrijd en kwam zeven minuten na de pauze op 2-0.

Vanuit de middencirkel kreeg Anthony Martial, in de pauze ingevallen voor Elanga, de bal bij Rashford. Die kon afstormen op Alisson Becker en schoof de bal langs de keeper: 2-0. De videoscheidsrechter keek naar het doelpunt en oordeelde dat Rashford nét niet buitenspel stond. Een geplaatst schot van Rashford en een gewaagde hakbal van Fernandes brachten Manchester United zelfs dicht bij de 3-0. Rashford probeerde het wat later opnieuw en schoot toen over.

David de Gea voorkwam aan de overzijde dat Martínez de bal in eigen doel werkte en het leek alsof alles meezat voor Ten Hag en de zijnen, maar dat bleek niet het geval. Salah bracht de spanning helemaal terug met een rake kopbal, nadat De Gea een schot van Fábio Carvalho keerde. Fernandes weigerde de bal terug te geven en gaf het startsein voor het uiteindelijk succesvolle tijdrekken van Manchester United. Ten Hag voerde vijf minuten voor tijd een driedubbele wissel door: Ronaldo, Aaron Wan-Bissaka en Donny van de Beek kwamen binnen de lijnen. De thuisploeg hield stand en schreef de broodnodige zege bij.