Engels international Rose is racisme zat: 'Kijk uit naar einde van mijn loopbaan'

Reacties

Tottenham Hotspur-speler Danny Rose heeft in een opmerkelijk statement zijn beklag gedaan over het steeds weer terugkerende racisme in het voetbal. De linksback is naar eigen zeggen voor een groot deel het plezier in zijn werk kwijt door het wangedrag op de tribunes.

Engels international Rose is racisme zat: 'Kijk uit naar einde van mijn loopbaan'

Rose werd vorige week tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland op bezoek bij Montenegro (1-5) racistisch bejegend door supporters van het thuisland. De UEFA heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de incidenten tijdens de wedstrijd, maar dat neemt Rose niet serieus. Hij vindt het lachwekkend hoe slap de Europese voetbalbond optreedt tegen racisme en maakt dat in de Engelse media duidelijk met wat opzienbarende uitspraken.

'Het is triest om te zien hoe dit soort landen slechts een boete krijgen ter hoogte van wat ik ongeveer uitgeeft tijdens een avondje uit in Londen. Wat verwacht je dan te bereiken?', aldus Rose, die doelt op recente boetes van rond de 50.000 euro die de UEFA uitdeelde na racisme. 'Mijn manager Mauricio Pochettino bij Tottenham Hotspur werd onlangs voor twee duels geschorst na een onschuldige discussie met scheidsrechter Mike Dean, maar een racistisch land krijgt slechts een kleine boete. Het is schandalig.'

Rose heeft het idee dat de situatie ook niet snel zal veranderen. 'Dit is waar we nu zijn in het voetbal. Het is gewoon wachten op zwaardere straffen, meer kunnen we niet doen. Ik ben er helemaal klaar mee. Op dit moment denk ik vaak bij mezelf dat ik nog vijf of zes jaar blijf voetballen, maar eigenlijk kan ik niet wachten tot mijn loopbaan ten einde is. Als ik zie hoe de dingen tegenwoordig gaan, wil ik er het liefst mee ophouden.'

'Ik ga de komende vijf of zes jaar proberen om maar gewoon te genieten van het voetbal zoveel als ik kan. Er zijn tegenwoordig zoveel politieke spelletjes gaande in het voetbal dat ik blij zal zijn als het allemaal voorbij is voor mij, als ik eerlijk ben', besluit de 28-jarige Rose, die een contract heeft tot medio 2021 bij Tottenham Hotspur. De linksback speelde tot dusver 26 interlands voor Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.