Allegri roept om levenslange schorsing voor racisme na rel rond Kean

Massimiliano Allegri heeft zich dinsdagavond in duidelijke bewoordingen uitgesproken over de rel rond Moise Kean. De aanvaller van Juventus werd tijdens het uitduel met Cagliari racistisch bejegend door de fans van de thuisploeg, nadat hij hen had geprovoceerd.

Allegri roept om levenslange schorsing voor racisme na rel rond Kean

Allegri hoorde de racistische geluiden zelf niet, maar had wel een mening over het incident. Kean had volgens zijn coach de supporters niet moeten uitlokken. 'Je moet slim omgaan met dit soort situaties en mensen niet provoceren. Maar dat rechtvaardigt de reactie van de idioten in het publiek niet', zei de trainer van Juventus na afloop.

'Zoals altijd zijn er idioten die domme dingen doen en de boel verpesten voor de rest', vervolgde Allegri over het incident rond de negentienjarige spits. 'Ik denk niet dat het helpt om erover te praten of het spel stil te leggen, want niet iedereen in het stadion deed het. We moeten de camerabeelden gebruiken om de daders op te sporen en hen straffen.'

Volgens Allegri kan er maar één straf mogelijk zijn in het geval van racisme, maar de 51-jarige Italiaan vraagt zich af of het ook daadwerkelijk zover komt. 'Het is heel simpel: spoor ze op en geef ze een levenslange schorsing. We hebben er de technieken voor, het is mogelijk als de autoriteiten het willen. Het probleem is dat ze dat niet echt willen.'

Over het optreden van Juventus, dat met 0-2 won op Sardinië, was Allegri tevreden. 'Het was een solide wedstrijd van onze kant. We gaven geen enkele kans weg tegen Cagliari, en dat is zeldaam aangezien ze altijd sterk zijn op eigen veld', aldus de coach van Juventus, dat soeverein afstevent op de landstitel en volgende week tegen Ajax speelt in de Champions League.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen