Bonucci reageert op commotie: 'Ik veroordeel alle vormen van racisme'

Leonardo Bonucci heeft via Instagram gereageerd op alle commotie die ontstond na zijn quotes van dinsdagavond over het racismeschandaal rond Moise Kean.

Bonucci reageert op commotie: 'Ik veroordeel alle vormen van racisme'

De aanvaller van Juventus werd racistisch bejegend door fans van Cagliari. Na afloop hekelde Bonucci uiteraard dit gedrag, maar legde hij tot verontwaardiging van velen de schuld deels bij Kean. 'Hij had het ook anders kunnen aanpakken. Er waren racistische leuzen, Blaise Matuidi hoorde het ook. Maar ik denk dat het fifty-fifty is. Moise had dit niet moeten doen, de fans van Cagliari hadden zo niet mogen reageren. We zijn profs, moeten een voorbeeld zijn en niet provoceren', meldde Bonucci.

'Daar kun je toch alleen maar om lachen?', schreef Manchester City-aanvaller Raheem Sterling in een Instagram Story.

Bonucci kwam woensdagavond met een statement. 'Na 24 uur wil ik mijn gevoelens verduidelijken', schrijft de verdediger op Instagram. 'Gisteren werd ik meteen na afloop van de wedstrijd geïnterviewd. Mijn woorden zijn verkeerd begrepen. Waarschijnlijk was ik iets te gehaast met het uitdrukken van mijn gedachten.'

'Uren en jaren zijn niet genoeg om het te hebben over dit onderwerp', meldt Bonucci. 'Ik veroordeel alle vormen van racisme en discriminatie. Dit is simpelweg niet acceptabel en ik wil niet dat hierover onduidelijkheid ontstaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen