Elftal van de Week: kwartet uit spektakelstuk, Drommel op doel

Reacties

Het duel tussen FC Groningen en NEC was zonder twijfel het spektakelstuk van de 26ste speelronde van de Eredivisie. Vier spelers uit die wedstrijd staan in VI's Elftal van de Week, eerlijk verdeeld over beide clubs. Ook Feyenoord en PSV leveren elk twee spelers.

Elftal van de Week: kwartet uit spektakelstuk, Drommel op doel
© Pro Shots

Namens de Rotterdammers staat matchwinner Cyriel Dessers (7,5) voor de tweede week op rij in de spits. Centraal achterin maakt Gernot Trauner (7,5) na de moeizame zege op PEC Zwolle zijn opwachting. PSV had eveneens moeite met het gehavende FC Utrecht. Zo onderscheidde doelman Joël Drommel (7) zich met enkele belangrijke reddingen. Het levert hem net als Cody Gakpo (7,5), wederom belangrijk met zijn dertiende assist van het seizoen, een plek in het elftal op.

Zo moeizaam als de goals zondag in de Eredivisie vielen, zo makkelijk ging dat zaterdagavond in de Euroborg. Groningen en NEC scoorden in totaal zeven keer. Romano Postma (8) nam de laatste twee goals voor zijn rekening en kan als VI's Speler van de Week niet ontbreken. Ook collega-spits Jørgen Strand Larsen (7,5) was trefzeker, net als vrijetrappenspecialist Lasse Schöne (7,5) en Magnus Mattson (7,5) dat voor NEC waren.

Het elftal wordt gecompleteerd door de uitblinkers bij Ajax, Sparta Rotterdam en FC Twente. Ryan Gravenberch (8) drukte met twee assists en de winnende goal nadrukkelijk zijn stempel op de Amsterdamse ontsnapping tegen SC Cambuur, Adil Auassar (7) bezorgde Sparta drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles en Joshua Brenet (7,5) schoot FC Twente zondagavond naar een knappe zege op bezoek bij AZ​​​​​​​.

elftal van de week - speelronde 26

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.