Sparta sluit middag positief af na schrikmoment Beugelsdijk

Reacties

Sparta Rotterdam heeft Go Ahead Eagles zaterdag verslagen en zo de dramatisch begonnen middag een welkom einde gegeven.

Sparta sluit middag positief af na schrikmoment Beugelsdijk
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Voor Paul Simonis was het duel op Het Kasteel extra bijzonder. De 37-jarige assistent van Go Ahead maakte als vervanger van de met corona kampende Kees van Wonderen zijn debuut als eindverantwoordelijk in de Eredivisie. Dat het juist gebeurde in Rotterdam maakte het extra speciaal, omdat Simonis in 2020 onderdak vond in De Adelaarshorst na vijftien jaar in dienst van Sparta als jeugdtrainer.

De start van zijn debuutduel zal hem nog wel enige tijd bijblijven. Beugelsdijk kwam na een luchtduel bijzonder ongelukkig terecht. De schrik sloeg om het hart op Het Kasteel. De verdediger van Sparta werd per brancard van het veld geholpen. De Rotterdamse club kwam in de rust met een naar omstandigheden positieve update.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De gebeurtenis had een impact op de wedstrijd. Na de hervatting had Sparta veel tijd nodig om zich te herstellen van het dramatische begin. Go Ahead Eagles verzuimde te profiteren van de zoekende thuisploeg, al waren de kansen voor beide doelen voor rust zeldzaam.

Ook in de tweede helft hadden beide ploegen moeite een stempel te drukken op de wedstrijd. In de 66ste minuut werd de ban gebroken. Adil Auassar kopte knap raak na een vrije trap van Vito van Crooij. Invallers Lennart Thy en Laurent Jans verzuimden de punten in veilige haven te brengen, maar het kon hen worden vergeven. Go Ahead Eagles kon ondanks een slotoffensief de nederlaag niet voorkomen.

Door het resultaat is Sparta hekkensluiter af in de Eredivisie. De Rotterdammers, die twee duels minder hebben afgewerkt, zijn geklommen naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Go Ahead heeft door de nederlaag op Het Kasteel een marge van zeven punten op nummer zestien Sparta.

Sparta Rotterdam Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.