'Dreigend vertrek Lukaku zorgt intern voor grote onrust bij Inter'

Reacties

Het naderende vertrek van Romelu Lukaku naar Chelsea heeft bij Internazionale volgens Italiaanse media voor zoveel onrust gezorgd, dat voorzitter Steven Zhang zijn opties nu toch zou heroverwegen.

'Dreigend vertrek Lukaku zorgt intern voor grote onrust bij Inter'
© Pro Shots

Inter wees een bod van 100 miljoen euro plus de Spaanse linksback Marcos Alonso eerder deze week van de hand, maar de verwachting is dat de Nerazzurri bereid zijn om Lukaku voor 130 miljoen euro te laten gaan. Chelsea zou op korte termijn met een verbeterd bod komen, zodat de Belgische topspits komende woensdag al in actie kan komen in de strijd om de Europese Super Cup tegen Villarreal.

Dat Lukaku nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen dreigt te vertrekken, zorgt volgens de grote Italiaanse sportkranten intern voor onrust bij Inter. La Gazzetta dello Sport stelt dat directeuren Giuseppe Marotta en Piero Ausilio en trainer Simone Inzaghi totaal niet te spreken zijn over de intenties van Zhang en eigenaar Suning Holdings om Lukaku te verkopen. Inzaghi zou zelfs furieus zijn.

De van Lazio overgekomen trainer was bij zijn komst naar verluidt beloofd dat Achraf Hakimi (verkocht aan Paris Saint-Germain) de enige sterspeler zou zijn die mocht vertrekken. Het besluit om Lukaku bij het juiste bod nu ook te verkopen, zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de directie na deze transferwindow opstapt. Ook de aanhang van de kampioen van Italië zou woedend zijn op de eigenaren.

Interne druk
De interne druk zorgt er volgens Gazzetta voor dat Zhang zijn positie nu toch heroverweegt. Door de financiële problemen van Inter is het verkopen van Lukaku verleidelijk, maar het zou een flinke aderlating betekenen voor het sportieve project. Bovendien zou het een verkeerd signaal zijn als na trainer Antonio Conte ook de topscorer van het kampioenselftal vertrekt. Dan zou alles wat is opgebouwd, razendsnel weer worden afgebroken.

De directie van Inter zit dan nog wel met een ander probleem. Lukaku heeft inmiddels immers laten weten dat hij wil ingaan op de aanbieding van Chelsea, dat hem naar verluidt een bassisalaris van twaalf à dertien miljoen euro in het vooruitzicht heeft gesteld. Bovendien bevalt ook het sportieve project bij zijn oude club de Belgische topschutter wel. In een eerder stadium sprak Lukaku juist nog uit bij Inter te willen blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.