'Lukaku wil bij gepast bod terugkeren naar Chelsea'

Reacties

De lastige financiële situatie van Internazionale zorgt er niet voor dat de club zomaar afscheid wil nemen van topscorer Romelu Lukaku. De Belg zou echter wel trek hebben in een terugkeer.

'Lukaku wil bij gepast bod terugkeren naar Chelsea'
© Pro Shots

Lukaku was vorig seizoen hyperbelangrijk voor Inter, mede door zijn 24 doelpunten werd de club voor het eerst sinds 2010 kampioen van Italië. Het komt de aanvalsleider op flink wat interesse te staan, Chelsea zou al tweemaal geboden hebben op Lukaku. Een bod van circa honderd miljoen euro zou al afgeslagen zijn door Inter, dat deze zomer al Achraf Hakimi verkocht aan Paris Saint-Germain.

Bij Sky Italia weten ze inmiddels dat Lukaku heeft aangegeven dat hij een terugkeer in Londen ziet zitten. Chelsea plukte de spits op jonge leeftijd weg bij Anderlecht, maar tot een doorbraak op Stamford Bridge kwam het nooit. Van zijn 252 Premier League-duels speelde Lukaku er slechts tien in het shirt van Chelsea. De Belg maakte met name in het shirt van West Bromwich Albion (huur), Everton en Manchester United indruk in de Engelse competitie.

Bij Sky Sports denken ze dat Chelsea niet heel veel verder hoeft te gaan om Lukaku definitief los te weken uit Milaan. Een bod tussen de 110 en 120 miljoen euro zou voldoende moeten zijn om de clubleiding overstag te laten gaan. Chelsea zou deze zomer ook bezig zijn geweest met Erling Haaland van Borussia Dortmund, maar de beleidsbepalers van de Duitse club willen de Noorse spits koste wat kost behouden.

Lukaku heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij zich thuis voelt bij Inter, dat is ook de reden dat de spits alleen wil vertrekken als Chelsea een gepast bod doet. Bij een aanbieding met drie cijfers voor het woordje miljoen komt die situatie dichtbij. Het zou de derde keer zijn dat er een megabedrag wordt betaald voor Lukaku. Everton nam hem in 2014 nog voor een schijntje over van Chelsea (35 miljoen), daarna sloegen Manchester United (85 miljoen) en Internazionale (75 miljoen) toe met grote bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.