Inzaghi krijgt topklus bij Internazionale

Reacties

Simone Inzaghi wordt bij Internazionale de opvolger van Antonio Conte. De 45-jarige Italiaan laat Lazio achter zich om in Milaan aan de slag te gaan, zo is bevestigd vanuit Rome.

Inzaghi krijgt topklus bij Internazionale
© Pro Shots

Met de aanstelling bij Inter wordt Inzaghi beloond voor zijn uitstekende werk in Rome. Hij was al sinds de zomer van 2016 de coach van Lazio en hij hielp de Romeinen de aansluiting te vinden met de Italiaanse top. Lazio werd onder Inzaghi in de Serie A één keer vierde, twee keer vijfde, één keer zesde en de laagste klassering was de achtste plaats in het seizoen 2018/19.

Inzaghi leek in eerste instantie Lazio nog trouw te blijven toen de interesse vanuit Inter op gang kwam, maar hij heeft zich bedacht. Zo heeft de nummer één van Italië al snel een opvolger van Conte gevonden. De succescoach is kort na het winnen van de Scudetto vertrokken, zo werd woensdag bevestigd.

Inzaghi stapt op een onrustig moment in bij de club van Stefan de Vrij, met wie hij nog twee seizoenen samenwerkte in Stadio Olimpico. Een belangrijke reden voor het vertrek van Conte was de onenigheid met de clubleiding. Conte wilde doorpakken na het succes van het voorbije seizoen, maar door de financiële problemen bij Suning Holdings (dat Inter in handen heeft) zijn de mogelijkheden beperkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.