Witte rook uit Parijs: Hakimi maakt toptransfer naar PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft de komst van Achraf Hakimi afgerond. De vleugelverdediger is overgenomen van Internazionale, dat hard geld nodig had, en heeft voor vijf jaar getekend.

Witte rook uit Parijs: Hakimi maakt toptransfer naar PSG
© Pro Shots

De transfer van Hakimi komt niet bepaald uit de lucht vallen: Inter-directeur Giuseppe Marotta had al aangekondigd dat de deal snel zou worden afgerond. Hij wilde Hakimi het liefst niet verkopen, maar Inter kampt met financiële problemen, waardoor de aanbieding van PSG wel geaccepteerd moest worden. De Fransen betalen naar verluidt zestig miljoen euro; de transfersom kan door bonussen nog met tien miljoen euro oplopen.

Hakimi (22) is na Georginio Wijnaldum de tweede aanwinst van naam voor PSG. Hij speelde slechts een seizoen voor Inter, dat de rechtsback vorig jaar voor 45 miljoen euro overnam van Real Madrid. Het Italiaanse avontuur was een groot succes: Hakimi bleek een duidelijke meerwaarde voor het Inter dat onder leiding van Antonio Conte kampioen werd. Nu trekt hij dus naar Frankrijk.

Hakimi is de vijfde speler voor wie PSG minstens zestig miljoen euro op tafel legt, na Neymar (222 miljoen), Kylian Mbappé (180 miljoen), Edinson Cavani (64,5 miljoen) en Ángel Di María (63 miljoen).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.