PSG bouwt verder: toptransfer Hakimi op haar na afgerond

Reacties

Het is een kwestie van tijd voordat Paris Saint-Germain de komst van Achraf Hakimi kan gaan aankondigen. Inter-directeur Giuseppe Marotta bevestigt dat de deal op een haar na rond is.

PSG bouwt verder: toptransfer Hakimi op haar na afgerond
© Pro Shots

PSG is al een tijdje bezig met de komst van Hakimi en betaalt naar verluidt maximaal zeventig miljoen euro (zestig miljoen vast, tien miljoen aan bonussen) voor de vleugelverdediger. 'We zitten in de afrondende fase', laat Marotta weten aan Sky Italia. 'Er moeten nog wat formaliteiten worden opgelost, maar ik denk dat we de transfer in een paar dagen kunnen afronden.'

Marotta ziet de 22-jarige Hakimi met pijn in het hart vertrekken. De Marokkaans international kwam vorig jaar voor 45 miljoen euro over van Real Madrid, dat Hakimi eerder al twee jaar aan Borussia Dortmund had verhuurd, en de samenwerking was een groot succes. Inter kampt echter met financiële problemen en moet Hakimi daarom na een seizoen alweer laten gaan.

'Dit is natuurlijk een pijnlijk moment voor ons, maar ik ben een bestuurder die de economische duurzaamheid van deze club in een moeilijke tijd moet garanderen', zegt Marotta. 'Als de Hakimi-transfer is afgerond hebben we weer wat ademruimte. We hebben goede hoop dat we verder geen andere topspelers hoeven te verkopen, want we willen het grootste deel van de selectie die kampioen is geworden bij elkaar houden.'

Hakimi kan na Georginio Wijnaldum de tweede aanwinst van naam worden voor PSG, dat bovendien al zeker schijnt te zijn van de komst van Gianluigi Donnarumma. De Italiaanse doelman zal transfervrij overkomen van AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.