Dortmund kruipt dankzij gouden wissel Favre weer richting Bayern

Reacties

Borussia Dortmund heeft zaterdag de vierde zege op rij geboekt in de Bundesliga. De formatie van trainer Lucien Favre won op bezoek bij concurrent Borussia Mönchengladbach en kroop daardoor dichter bij koploper Bayern München.

Dortmund kruipt dankzij gouden wissel Favre weer richting Bayern
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Eerder op de zaterdag liet RB Leipzig al punten liggen bij VfL Wolfsburg (0-0). Dortmund kon daardoor bij winst op Gladbach de tweede plaats overnemen en de achterstand op Bayern verkleinen tot één punt. Het begin van de wedstrijd was daarvoor veelbelovend. Thorgan Hazard opende al na acht minuten de score. De Belg kreeg de bal van goudhaantje Erling Braut Haaland, kapte en draaide en schoot raak: 0-1.

Daarna nam Gladbach het heft echter in handen. Ramy Bensebaini miste twee kansen na passes van Jonas Hofmann en Alassane Pléa. Laatstgenoemde stuitte later op keeper Roman Bürki, terwijl de roep van Hofmann om een strafschop niet werd gehonoreerd door scheidsrechter Sascha Stegemann. De gelijkmaker kwam er alsnog. Na vijftig minuten legde Pléa een hoekschop terug en was het Lars Stindl die van dichtbij binnentikte: 1-1.

De sterke fase van Gladbach was na de gelijkmaker wel meteen voorbij. Doelman Yann Sommer moest redding brengen op een inzet van Hazard, waarna trainer Lucien Favre Jadon Sancho in de ploeg bracht voor Julian Brandt. Vijf minuten daarna stond het 1-2. Haaland bleef geblesseerd liggen na een luchtduel, maar Dortmund speelde verder. Sancho gaf de bal mee op Achraf Hakimi, die richting doel snelde en de bal door de benen van Sommer speelde en scoorde. Voor Sancho was het zijn vijftiende assist van dit seizoen; een record voor de aanvaller.

Dortmund leek het duel daarna al in het slot te gooien, maar Sancho raakte de paal. Aan de andere kant schoot Pléa naast namens Gladbach. Het bleef bij 1-2. Door de zege staat Dortmund op 51 punten. Bayern heeft er 52 en speelt zondag thuis tegen FC Augsburg. Gladbach werd in deze speelronde ingehaald door het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat overtuigend won van Eintracht Frankfurt (4-0) en nu op de vierde plek staat. Dortmund gaat woensdag in de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain.

© Pro Shots

Hopp
De fans van Gladbach en Dortmund waren vorige week nog hoofdrolspelers bij de veelbesproken incidenten rond 1899 Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp. Er werden onder andere kwetsende spandoeken getoond, net als door fans van Bayern. Er werd schande van gesproken door de clubs, maar de aanhangers van Gladbach en Dortmund waren er zaterdag nog niet klaar mee. Beide groeperingen toonden spandoeken met teksten als 'voetbalmaffia DFB' en 'de lelijke gezichten van het voetbal', met onder anderen Hopp en Karl-Heinz Rummenigge afgebeeld als clowns.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.