Van kanker herstelde Lainer keert terug bij Oranje-opponent Oostenrijk

Reacties

Stefan Lainer is weer opgeroepen voor de Oostenrijkse nationale ploeg, komende zomer groepsgenoot van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De verdediger van Borussia Mönchengladbach keerde eerder dit jaar terug op de velden na een behandeling tegen kanker.

Van kanker herstelde Lainer keert terug bij Oranje-opponent Oostenrijk
© Pro Shots


De 32-jarige Lainer hoorde dinsdag dat bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk hem heeft opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen Slowakije en Turkije. De laatste keer dat de verdediger voor zijn land in actie kwam was in september 2022 tijdens een Nations League-duel met Kroatië. Oostenrijk treft Oranje tijdens op 25 juni in Berlijn.

Rangnick spreekt vol bewondering over Lainer. 'We zijn altijd in contact gebleven in de voorbije periode. Ik vond het bewonderenswaardig hoe Stefan omging met zijn situatie en hoe mentaal sterk hij bleek te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn strijdlust en toewijding opnieuw van waarde zal zijn voor dit team', aldus de bondscoach tegen Oostenrijkse media. Rangnick zette Guido Burgstaller, Marco Grüll en Niklas Hedl juist uit de selectie.

De 38-voudig international kreeg vorig jaar zomer te horen dat bij hem lymfeklierkanker was ontdekt. Tot opluchting van Lainer, zijn naasten en collega's bleek de ziekte in een stadium dat er een grote kans was op genezing. Na een aantal maanden van behandeling werd de Oostenrijker in november weer 'schoon' verklaard.

In januari maakte Lainer zijn rentree in een wedstrijd bij Mönchengladbach. Tegen FC Augsburg maakte hij als invaller zijn comeback. Sindsdien is hij weer geregeld te zien in het shirt van Die Fohlen. Lainer viel dinsdagavond in tijdens de pijnlijke bekeruitschakeling voor Mönchengladbach tegen derdeklasser 1. FC Saarbrücken.

Spelersprofiel

S. Lainer


Geboortedatum:
27 augustus 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Salzburg
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Borussia Mönchengladbach
Nationaal team:
Oostenrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.