Gladbach verwelkomt Lainer weer na kankerdiagnose

Reacties

Stefan Lainer heeft zijn rentree gemaakt op het trainingsveld. De speler van Borussia Mönchengladbach kreeg deze zomer te horen dat hij lymfeklierkanker had, maar hij kan zich weer richten op het voetbal.

Gladbach verwelkomt Lainer weer na kankerdiagnose
© Pro Shots

Eind juli liet Gladbach de voetbalwereld schrikken met een statement over de gezondheid van Lainer (31). Wel werd toen meteen uitgesproken dat de artsen er op tijd bij waren geweest en dat de ziekte goed te behandelen was.

Een kleine vier maanden later is het goede nieuws dus uitgesproken door Gladbach. Lainer is genezen verklaard. 'Ik ben heel blij dat ik me weer volledig op voetbal kan concentreren en samen met het team kan trainen. De afgelopen weken en maanden waren een grote uitdaging. Ik ben dankbaar voor de steun van familie, vrienden, de club en zijn fans. Dit gaf me kracht.'

Lainer bleef tijdens zijn behandelperiode onder supervisie doortrainen bij zijn club en is daardoor altijd in een goede conditie gebleven. De Oostenrijker zal stapje voor stapje richting zijn rentree - en eerste officiële minuten van het seizoen - toewerken. Zonder de 38-voudig international wist Oostenrijk zich te plaatsen voor het EK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.