Lainer ontbreekt maandenlang bij Gladbach na diagnose van kanker

Reacties

Bij Stefan Lainer, de dertigjarige rechtsback van Borussia Mönchengladbach, is lymfeklierkanker geconstateerd. Dat heeft zijn werkgever donderdagochtend wereldkundig gemaakt.

Lainer ontbreekt maandenlang bij Gladbach na diagnose van kanker
© Pro Shots

Het gevolg is dat de Oostenrijker de komende maanden vanzelfsprekend niet inzetbaar is voor de Fohlenelf, in die periode volgen behandelingen. De artsen zijn er vroeg bij geweest en de ziekte is volgens de medische staf van de club goed te behandelen en genezen. Volgens Mönchengladbach is er een zeer grote kans dat Lainer zijn leven straks kan vervolgen in volledige gezondheid en ook als professioneel atleet.

Roland Virkus, technisch directeur in het Borussia-Park, spreekt Lainer toe met bemoedigende woorden. 'We zullen er alles aan doen dat Stevie de best mogelijke behandeling krijgt en wensen hem en zijn familie veel kracht en optimisme bij de strijd tegen deze ziekte.

Lainer is international van Oostenrijk en was voor zijn land trefzeker op het EK in 2021, hij scoorde tegen Macedonië. Met Red Bull Salzburg won hij een reeks Oostenrijkse landstitels en bekers, voordat Mönchengladbach hem in 2019 naar Duitsland haalde. Bij Borussia is hij al jaren een belangrijke kracht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.