Duits bekersprookje van derdeklasser duurt voort

Reacties

Reuzendoder FC Saarbrücken heeft opnieuw toegeslagen in de DFB-Pokal. De nummer negen van de 3. Liga heeft dinsdagavond de halve finale van het Duitse bekertoernooi bereikt door opnieuw een Bundesliga-club uit te schakelen. Borussia Mönchengladbach was het volgende slachtoffer, opnieuw speelde het goudhaantje van Saarbrücken de hoofdrol.

Duits bekersprookje van derdeklasser duurt voort
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
2 - 1
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Het is een wonderlijk seizoen voor Saarbrücken, dat op het derde niveau van Duitsland in de anonieme middenmoot staat. In het bekertoernooi gaan de mannen van trainer Rüdiger Ziehl flink los. In de eerste ronde werd Karlsruher SC (2. Bundesliga) uitgeschakeld, maar daarna ging Saarbrücken pas echt stunten.

In de tweede ronde werd immers recordwinnaar Bayern München uitgeschakeld via een 2-1 zege in eigen huis. Het winnende doelpunt werd in de zesde minuut van de extra tijd gemaakt. Ook Karlsruher werd pas in de extra tijd over de knie gelegd, in de achtste finale werd het verschil met Eintracht Frankfurt wel binnen de negentig minuten gemaakt (2-0).

Voor het duel met Gladbach had Saarbrücken opnieuw extra tijd nodig. Kai Brünker, ook al het goudhaantje tegen Karlsruher, liet bijna 16 duizend fans in het Ludwigspark juichen met een late, winnende treffer. Saarbrücken speelde in 1993 voor het laatst in de Bundesliga, maar kan nu hoge ogen gooien in de DFB-Pokal. Een plek in de finale lonkt.

In het Ludwigspark van FC Saarbrücken passen zo'n 16 duizend toeschouwers. De club speelde dit seizoen alleen maar thuiswedstrijden in het bekertoernooi en ook de halve finale wordt ook afgewerkt in Saarbrücken.
© Pro Shots
In het Ludwigspark van FC Saarbrücken passen zo'n 16 duizend toeschouwers. De club speelde dit seizoen alleen maar thuiswedstrijden in het bekertoernooi en ook de halve finale wordt ook afgewerkt in Saarbrücken.

Er is immers al doorgeloot voor het restant van het toernooi en daardoor weet Saarbrücken dat het in de halve finale tegenover tweedeklasser FC Kaiserslautern staat. Zo komt er sowieso een club van onder de Bundesliga in de finale te staan. Het kwam in de geschiedenis van de DFB-Pokal nog nooit voor dat een derdeklasser het toernooi won, in 1992 won Hannover 96 als club uit de 2. Bundesliga de Duitse beker.

De andere halve finale gaat tussen Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf, ook al een tweedeklasser. Mocht het een finale worden tussen Leverkusen en Saarbrücken, is dat de tweede keer dat de teams elkaar treffen in de DFB-Pokal. Vier jaar geleden bereikte Saarbrücken, toen zelfs als vierdeklasser, ook al de halve finale. Het Leverkusen van toenmalig trainer Peter Bosz was toen met 0-3 te sterk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.