Lainer is terug na gevecht tegen kanker: 'Meest emotionele duel uit mijn carrière'

Reacties

Borussia Mönchengladbach verloor zondag met 1-2 van FC Augsburg, maar voor Stefan Lainer werd het toch een wedstrijd om met een glimlach aan terug te denken. De verdediger, die in de afgelopen maanden genas van lymfeklierkanker, maakte met een invalbeurt zijn rentree.

Lainer is terug na gevecht tegen kanker: 'Meest emotionele duel uit mijn carrière'
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
1 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Eind juli meldde Gladbach dat bij Lainer kanker geconstateerd was. De Oostenrijks international kon goed behandeld worden en werd in november genezen verklaard. Hij trainde alweer een tijdje met zijn ploeggenoten mee en kon zondag weer in actie komen in de Bundesliga.

Lainer kwam negentien minuten voor tijd binnen de lijnen. De 1-2 eindstand stond toen al op het scorebord. 'Ik ben heel gelukkig dat ik me fit voel en alles kan geven', zei de verdediger na afloop. 'Ik kijk nu vol vertrouwen naar de toekomst. Het verleden is wat het is. Ik heb er het beste van gemaakt en ben blij dat ik nu weer terug ben.'

Dát hij terug zou keren: daar heeft Lainer nooit over getwijfeld. 'Ik ben altijd positief gebleven en mijn arts heeft me heel goed begeleid. Alles verliep eigenlijk heel vlot', stelde de Oostenrijker. 'En natuurlijk moet je ook wat geluk hebben. Nu ik weer op het veld stond, voor de supporters, was dit absoluut de meest emotionele wedstrijd uit mijn carrière.'

Lainer speelt sinds 2019 voor Gladbach, dat de verdediger destijds overnam van RB Leipzig. Het huidige contract van de 38-voudig international loopt komende zomer af. Nu Lainer weer terug is, zullen de gesprekken over de toekomst snel opgestart worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.