Bizar moment in Bundesliga: benutte penalty teruggedraaid door VAR

Reacties

De arbitrage bij Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag een opmerkelijke hoofdrol opgeëist. Marcel Sabitzer benutte in de tweede helft een strafschop, maar daarna werd besloten alsnog een vrije trap toe te kennen aan Mönchengladbach.

Bizar moment in Bundesliga: benutte penalty teruggedraaid door VAR
© Viaplay
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Sabitzer dacht kort na de rust zijn derde goal van de middag te maken in het Borussia-Park. Hij benutte zijn tweede strafschop van de dag, maar werd teruggefloten door arbiter Florian Badstübner. Het besluit zorgde voor de nodige verwarring in het stadion. De scheidsrechter gaf aan in contact te staan met de VAR.

Opmerkelijk genoeg werd na de benutte strafschop nog eens de aanleiding van de penalty onderzocht: Badstübner beoordeelde eerder dat Mönchengladbach-keeper Jonas Omlin een overtreding beging op Karim Adeyemi. Na overleg met de VAR werd de 1-3 van Sabitzer afgekeurd en kreeg de thuisclub een vrije trap. Later bleek dat Badstübner nog niet had gefloten voordat de Oostenrijker aanlegde vanaf elf meter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.