Maatsen en co bezweken onder de CL-druk: 'Zijn gewoon twee eigen goals'

De verslagenheid was groot bij Borussia Dortmund na het beroerde optreden in de eerste helft tegen Atlético Madrid. De Duitse club stond in de kwartfinale tegenover Atlético, maar kwam door stevige persoonlijke fouten al vroeg op 2-0 achterstand. Ook Ian Maatsen speelde daarbij een ongelukkige rol.

Atlético Madrid
2 - 1
Borussia Dortmund

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen doelman Gregor Kobel besloot om Maatsen vol in de dekking aan te spelen. De Nederlander kaatste vervolgens uit bij de tegenstander in de voeten, waardoor Rodrigo de Paul de score kon openen. Edin Terzic baalde van de persoonlijke fouten. 'Als je zoveel fouten maakt, kun je eigenlijk al niet meer in de volgende ronde komen', zei hij tegen DAZN.

Dortmund-verdediger Ryerson wees na afloop eveneens naar de individuele fouten van zijn ploeg. 'Het gebeurt, maar het mag eigenlijk niet gebeuren', zei hij tegen Kicker. 'Vooral niet bij zulke spelers.' Ook Marcel Sabitzer was zichtbaar geïrriteerd door de slechte start van Dortmund. 'Het zijn eigenlijk gewoon twee eigen doelpunten waarmee je begint. Dan wordt het niet makkelijk.'

Aanvoerder Emre Can probeerde een verklaring te vinden voor de grote fouten in de openingsfase. 'Veel spelers spelen dit seizoen voor het eerst in de Champions League en staan voor het eerst op dit podium. Dan is het menselijk dat sommige spelers misschien wat zenuwachtig waren. Ze hebben ons verslonden in de duels in de eerste helft.'

Toch kwam Dortmund tien minuten voor tijd nog terug in de wedstrijd. Via voormalig Eredivisie-spits Sébastien Haller werd het 2-1, waardoor er nog van alles mogelijk is in de return. 'We hebben een hartig woordje gesproken in de rust', vervolgt Can. 'En in de tweede helft lieten we een ander gezicht zien. Als we volgende week zo spelen als in de tweede helft, kan het nog een mooie dag worden.'