Duitse media bijna eensgezind: Maatsen niet enige zondebok bij 1-0

Reacties

In de Duitse media gaat het na afloop van het duel tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund veel over het zwakke spel van Dortmund bij de Spaanse openingstreffer van Rodrigo de Paul. Er zijn grofweg drie kampen voor wat de schuldvraag aangaat: vooral bij doelman Gregor Kobel, vooral bij linksback Ian Maatsen of bij beide spelers. De meerderheid ziet Maatsen niet als enige schuldige.

Duitse media bijna eensgezind: Maatsen niet enige zondebok bij 1-0
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dagblad Westdeutsche Allgemeine Zeitung kijkt vooral naar Kobel. 'De pass op Maatsen is buitengewoon slordig, hij moest de bal wel aan De Paul laten, die scoorde', klinkt het. Niet dat ze onder de indruk waren van de Nederlander, die een 5 krijgt. Op scholen in Duitsland, waar cijfers van 1 tot 6 oplopend slechter zijn, is een 5 een onvoldoende. De andere kranten zien de rol van Maatsen toch kwalijker, al zijn de meesten het erover eens dat Kobel deelt in de malaise.

'Geen plan, geen moed en uiteindelijk ook geen geluk', oordeelt het commerciële sportplatform Ran over Dortmund. 'Na drie kwartier lang zeer zwak presteren is de halve finale door Sébastien Haller nog in zicht. Maatsen werd door Kobel onnodig onder druk gezet bij de 1-0, voordat hij zelf de fout in ging', zo klinkt het. Ran geeft ook cijfers. Met een 4 komt Maatsen er niet geweldig af, maar Nico Schlotterbeck en Mats Hummels krijgen elk een 5.

'Een mega-fout van Maatsen brengt Atlético op 1-0', begint Bild, maar de krant kijkt ook naar de doelman. 'Kobel speelt Maatsen aan, ook al heeft hij een tegenstander in de rug. De vleugelverdediger besluit, geen idee waarom, om een breedtebal te geven. De Paul neemt het gesprek graag aan, een begin om te vergeten voor BVB', schrijft het boulevardblad. In de kwaliteitskrant Rheinische Post valt eenzelfde analyse te lezen, ook de Sportschau is die mening toegedaan.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung wordt spontaan nostalgisch van de 1-0. 'De tijden dat keepers de bal een lel naar voren geven liggen achter ons, maar déden ze dat soms nog maar. Kobel speelde een riskante pass op Maatsen, Atlético loerde erop. De Nederlander probeerde de bal met zijn buitenkant verder te spelen. Dat had er mooi uitgezien als het was gelukt, alleen lukte het niet', klinkt het droogjes.

Kicker heeft als enige een afwijkende visie op de 1-0. 'Dortmund houdt zijn kansen intact na 25 zwakke minuten. Het gezaghebbende sportblad rept niet van een fout van Kobel en legt de schuld voor de 1-0 exclusief bij Maatsen. 'Zijn foute inspeelpass werd door De Paul ijskoud bestraft', aldus Kicker, dat Dortmund na rust beter zag spelen. Uiteindelijk werd het 2-1 voor de Madrilenen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.