Die ene uitspraak die Agnelli voor altijd zal achtervolgen

Reacties

Andrea Agnelli geloofde tot het laatste moment in het slagen van de Super League. De voorman van Juventus gaf dinsdag voor de vergadering van de - toen nog - twaalf deelnemende clubs een interview waarvan de teksten direct na de vergadering op pijnlijke wijze achterhaald waren.

Die ene uitspraak die Agnelli voor altijd zal achtervolgen
© Pro Shots

Voor veel mensen in de voetbalwereld is Agnelli de gebeten hond, omdat hij juist lange tijd achter de plannen van de UEFA voor een nieuwe opzet van de Champions League leek te staan. Afgelopen weekend maakte hij met Juventus echter de deelname aan de Super League bekend. In gesprek met Corriere dello Sport begon Agnelli dinsdag al doodleuk over de voordelen van de nieuwe competitie, die toen al op instorten stond.

Agnelli stond die dag ook La Repubblica te woord. De Italiaanse kwaliteitskrant voerde het gesprek vlak voordat de voorman van Juve een vergadering met de twaalf Super League-clubs inging. Toen was al bekend dat Manchester City en Chelsea overwogen om zich terug te trekken, maar daar had Agnelli het niet over. 'De Super League-clubs hebben een bloedband. Deze competitie gaat honderd procent zeker slagen. We willen graag de dialoog blijven aangaan met de FIFA en de UEFA', zei Agnelli.

De voorzitter van Juventus sprak ook soortgelijke woorden als Florentino Pérez, zijn collega van Real Madrid en misschien wel de grootste voorvechter van de Super League. 'Met deze competitie doen we wat jonge mensen al doen op hun platformen, zoals het voetbalspel FIFA. Ze gaan de strijd aan met de besten, zoals ze ook doen bij Call of Duty of Fortnite.'

De uitspraken van Agnelli over de bloedband zijn een dag later enorm pijnlijk, aangezien vrijwel direct na de vergadering alle zes clubs uit Engeland bekendmaakten zich terug te trekken uit de Super League. De verwachting is dat Internazionale en AC Milan zullen volgen, waardoor het door Agnelli en Pérez gedroomde project geen lang leven lijkt beschoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.