Engelse ontmanteling Super League compleet: ook Chelsea bevestigt afhaken

Reacties

Ook Chelsea heeft zich teruggetrokken uit de Super League. De Londenaren bevestigen daarmee als zesde en laatste overgebleven Engelse club wat zich dinsdag al aandiende.

Engelse ontmanteling Super League compleet: ook Chelsea bevestigt afhaken
© Pro Shots

In de middag verschenen immers de eerste berichten over de terugtrekking van Chelsea en Manchester City al. Na de, deels door de fans afgedwongen U-turn, volgde City al snel met een bevestiging. Dat statement bleef bij Chelsea uit.

Terwijl Liverpool, Manchester United, Tottenham Hotspur en Arsenal allemaal bevestigden niet meer aan de in het leven geroepen Europese elite-competitie te willen deelnemen, bleef het bij Chelsea stil.

Tot vannacht. De club bevestigde in een kort statement dat het proces tot terugtrekking is gestart. Daarbij wordt aangetekend dat de clubleiding meent dat het deelnemen aan de lucratieve supercompetitie niet langer het beste is voor de club. In tegenstelling tot bij de buren van Arsenal worden er geen excuses aangeboden.

Mogelijk heeft het lange wachten met de verklaring te maken met het duel dat Chelsea dinsdagavond in eigen huis afwerkte tegen Brighton & Hove Albion. Er werd op Stamford Bridge met 0-0 gelijkgespeeld. Het competitieduel begon al later omdat de fans van Chelsea naar het stadion getrokken waren om hun afkeer van de Super League-plannen te laten blijken. Toen de eerste berichten over het afhaken verschenen, ontstond er in die massa een orkaan van gejuich.

Dinsdagavond werd al gemeld dat eigenaar Roman Abramovich hoogstpersoonlijk had gemeend dat het verlaten van de pas net geboren Super League het beste was voor de club.

Het volledige statement van Chelsea:

'As reported earlier this evening, Chelsea Football Club can confirm that it has begun the formal procedures for withdrawal from the group developing plans for a European Super League.

Having joined the group late last week, we have now had time to consider the matter fully and have decided that our continued participation in these plans would not be in the best interests of the Club, our supporters or the wider football community.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.