'Abramovich hoeft geen winst te maken: ook Chelsea krabbelt terug'

Reacties

Het lijkt er inmiddels sterk op dat ook Chelsea uit de European Super League gaat stappen. Eerder op de avond sijpelde al door dat de Londenaren onder het plan uit wilden, nu heeft The Guardian tekst en uitleg gegeven.

'Abramovich hoeft geen winst te maken: ook Chelsea krabbelt terug'
© Pro Shots

Officieel is het nog niet, maar het heeft er alle schijn van dat The Blues binnen afzienbare tijd bekendmaken dat ze niet langer wensen deel te nemen aan de Super League. Eerder op de avond zette Manchester City die stap al officieel, waarmee er (nog geen 48 uur na de aankondiging) al een bom ligt onder de Super League.

The Guardian schrijft nu meer over de motiveren van de Londenaren. 'Chelsea heeft besloten dat deelnemen aan de Super League niet het juiste is om te doen, ook al heeft de club nog steeds issues met de UEFA.' En, zo vervolgt de kwaliteitskrant opmerkelijk genoeg: 'Bronnen stellen dat eigenaar Roman Abramovich nooit de voetballerij in is gegaan om er persoonlijk beter van te worden, in financieel opzicht.'

Met andere woorden: uitgerekend de puissant rijke Abramovich (door velen gezien als iemand die alleen maar om geld geeft) zou er nu voor zorgen dat Chelsea niet gaat deelnemen aan de financieel aantrekkelijke competitie. Tot vreugde van de fans van de club, die zich al de hele dag flink roeren. Tel daarbij op dat de FA het eerder op de avond in een statement had over 'meerdere clubs' die zich gaan terugtrekken, en het lijkt een kwestie van tijd voordat Chelsea zich bij City voegt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.