Super League-ineenstorting begint: Man City trekt zich officieel terug

Reacties

De ineenstorting van de European Super League is officieel begonnen. Manchester City heeft bekendgemaakt dat het zich gaat terugtrekken uit de zeer omstreden plannen.

Super League-ineenstorting begint: Man City trekt zich officieel terug
© Pro Shots

Eerder op de avond sijpelde al door dat Chelsea en The Citizens serieuze twijfels hadden gekregen en al aan het bekijken waren of en hoe ze onder de plannen uit konden. Man City is nu de eerste club die ook daadwerkelijk stappen in die richting onderneemt.

'Manchester City Football Club bevestigt dat het formeel is begonnen met het in gang zetten van de procedures om zich terug te trekken uit de groep die plannen ontwikkelt voor een European Super League', zo luidt het korte en zakelijk statement op de clubwebsite.

Het is het zoveelste hoofdstuk in een toch al idiote dag vol nieuwe Super League-chaos. Zo hebben de spelers van Liverpool zich inmiddels uitgesproken tegen de plannen en gaat Manchester United-directeur Ed Woodward zijn functie neerleggen.

In een eerste reactie heeft UEFA-baas Aleksandar Ceferin (die eerder ongekend hard uithaalde naar de Super League en de initiatiefnemers) verheugd gereageerd. 'Ik ben dolblij dat we City weer kunnen verwelkomen in de Europese voetbalfamilie. Zij tonen grote intelligentie door te luisteren naar alle stemmen, vooral die van hun fans, die de voordelen van het huidige systeem hebben uitgelegd. City is een aanwinst voor het spel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.