Super League-chaos compleet: directeur Woodward stapt op bij United

Reacties

Ed Woodward vertrekt eind dit jaar als directeur van Manchester United. De club heeft berichtgeving van Engelse media daarover dinsdagavond bevestigd. Dat besluit zou alles te maken hebben met het op springen staan van de Super League.

Super League-chaos compleet: directeur Woodward stapt op bij United
© Pro Shots

Sinds een uur geleden bekend werd dat Chelsea en Manchester City van plan zijn zich terug te trekken, gonst het op Twitter namelijk van berichten dat meer clubs van plan zijn dat te doen. In Spanje zou het om Atlético Madrid gaan en Barcelona heeft met een speciale clausule, waarbij de socio's het laatste woord hebben, nog een flinke stok achter de deur.

Inmiddels komen berichten voorbij dat alle zes clubs in Engeland van plan zijn de stekker uit het project te trekken. Behalve City en United zou het dus ook om Arsenal, Liverpool, United en Tottenham Hotspur gaan. En dat leidt ertoe dat er op Old Trafford koppen rollen. Woodward heeft besloten om op te stappen, aldus de BBC en The Athletic.

De kritiek van de fans en diverse prominenten op het besluit om deel te nemen aan de Super League zou voor de directeur reden zijn om bekend te maken dat hij aan het einde van dit jaar opstapt bij United, al rept de club daar met geen woord over. Inmiddels doen ook al geruchten de ronde dat de Glazer-familie de Engelse grootmacht wil verkopen als de Super League flopt.

Agnelli
En die kans lijkt het met uur groter te worden. Volgens diverse media hebben alle twaalf oprichters voor dinsdagavond 23.30 uur een spoedvergadering belegd die grote gevolgen kan hebben. Er ging op Twitter zelfs al een gerucht rond dat initiator Andrea Agnelli ook zou zijn opgestapt als voorzitter van Juventus, maar dat bericht is door de club inmiddels al ontkend. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.