Ultieme warboel: Agnelli geeft doodleuk interview over Super League-voordelen

Reacties

Het is tekenend voor de chaos waarin het Europese voetbal momenteel verkeert: de Italiaanse krant Corriere dello Sport lijkt woensdag 'gewoon' een interview af te drukken met Juventus-voorzitter Andrea Agnelli, die doodleuk vertelt over de voordelen van de Super League.

Ultieme warboel: Agnelli geeft doodleuk interview over Super League-voordelen
© Pro Shots

De Super League werd zondagnacht vol bombarie aangekondigd, waarna er maandag een storm van kritiek losbarstte. Dinsdag werd vervolgens de dag waarop de zeepbel direct weer uit elkaar knalde. Van de zes Engelse clubs zijn er inmiddels vijf officieel uit het project gestapt, waardoor de Super League nu al dood en begraven lijkt.

Dat had Corriere dello Sport in ieder geval niet verwacht. De Italiaanse krant heeft woensdag een groot interview met Juve-preses Agnelli. Daarin praat hij niet over de ineenstorting van zijn project, maar nota bene over de redenen waarom het goed is dat de ESL er komt. Of beter gezegd: zou komen.

'We zijn gedwongen tot verandering', zo stelt Agnelli (die eerder met de grond gelijk werd gemaakt door UEFA-baas Aleksander Ceferin) in het interview nog. 'Onze wens is bedoeld om de voetbalpiramide voordelen te brengen. Er is een enorme crisis met betrekking tot de aantrekkingskracht van het voetbal, vooral onder de jongere generaties. We hebben altijd aangestuurd op constructieve gesprekken met de UEFA en FIFA.' En, zo vervolgt hij: 'Dit is geen dreigement richting de nationale competities, we zullen er gewoon bij zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.