Tijd tikt voor Inter: Chinese eigenaar op ramkoers met financier

Reacties

In navolging van AC Milan dreigt ook Internazionale in Amerikaanse handen te vallen. Eigenaar Suning Holdings moet op korte termijn een schuld van 395 miljoen euro hebben terugbetaald aan investeringsfonds Oaktree, anders raakt de Zhang-familie de club kwijt.

Tijd tikt voor Inter: Chinese eigenaar op ramkoers met financier
© Pro Shots

De Chinese eigenaren sloten in 2021 ten tijde van de coronacrisis een lening af bij Oaktree om Inter te financieren. Drie jaar later loopt de deadline voor de terugbetaling van die lening af en wel komende maandag. Volgens Italiaanse en Amerikaanse media wilde de familie Zhang dat bedrag terugbetalen door een nieuwe lening tegen een nog hogere rente af te sluiten bij Pimco, maar de gesprekken daarover zitten vast.

Bij Oaktree zijn er zorgen over de manier waarop Suning de lening wil herfinancieren. Inter-voorzitter Steven Zhang heeft op zijn beurt uitgehaald naar het Amerikaanse fonds. In een statement van de Italiaanse kampioen stelt de 32-jarige president zaterdagmiddag dat alle pogingen om tot een akkoord te komen door Oaktree van de hand zijn gewezen en door de Amerikanen zijn beantwoord met juridische dreigementen.

Zhang hekelt het gedrag van Oaktree en noemt het frustrerend en teleurstellend dat de continuïteit van Inter nu in gevaar wordt gebracht, doordat de club in handen dreigt te vallen van het Amerikaanse investeringsfonds. Suning Holdings blijft echter proberen om tot een akkoord te komen met Oaktree. Gebeurt dat niet, dan volgt Inter het voorbeeld van Milan. Dat kwam in bezit van Elliott door een vergelijkbare situatie.

Vorig jaar doken we op VI PRO nog in de financiële situatie van Inter aan de vooravond van de Champions League-finale.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
29
7
2
89-22
+67
94
2
AC Milan
38
22
9
7
76-49
+27
75
3
Juventus
38
19
14
5
54-31
+23
71
4
Atalanta Bergamo
38
21
6
11
72-42
+30
69
* Actueel tot en met 3 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.