Chinese eigenaar lost financiële problemen Inter op met lening van 275 miljoen

Reacties

Eigenaar Sunin Holding heeft een oplossing gevonden voor de financiële problemen van Internazionale. Het Chinese bedrijf heeft een lening van 275 miljoen euro afgesloten om de boel draaiende te houden bij de kampioen van Italië.

Chinese eigenaar lost financiële problemen Inter op met lening van 275 miljoen
© Pro Shots

De euforie van de eerste landstitel sinds 2010 maakte al snel plaats voor zorgen over de financiële situatie. Eigenaar Suning is hard geraakt door de coronacrisis en voorzitter Steven Zhang had de spelers volgens La Gazzetta dello Sport daarom gevraagd af te zien van twee maandsalarissen. Op die manier zou Inter zo'n 25 miljoen euro besparen, maar de selectie ging niet akkkoord met het verzoek.

Daarnaast zorgde het gebrek aan geld er ook voor dat er twijfels waren rond de toekomst van Antonio Conte. Wilde de succescoach wel blijven bij een club die geen geld heeft om zich gericht te versterken? Die problemen zijn nu opgelost. Door een lening bij Oaktree Captital komt er per direct 242 miljoen euro beschikbaar, die Inter kan gebruiken om de salarissen te betalen en in de selectie te investeren

Suning Holdings moet de lening binnen drie jaar afbetalen. Lukt dat niet, dan kan Oaktree Capital het eigendom van Inter overnemen. De Amerikaanse vermogensbeheerder, een van de grootste kredietinvesteerders ter wereld, is al aandeelhouder. Als onderdeel van de financiële constructie krijgt het volgens Bloomberg 31 procent van de aandelen van de club in handen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.