De gouden linker van Asensio: de schietkoning van Real Madrid

ADVERTORIAL – Nog liefst acht speelrondes zijn er te gaan in La Liga. Het programma gaat in volle vaart verder, met Real Madrid dat vanavond op bezoek gaat bij Girona. Blik vooruit en speel mee bij JACKS.NL!

De gouden linker van Asensio: de schietkoning van Real Madrid
© Pro Shots
Girona
Girona
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Toen Vinícius Júnior op links werd gelanceerd door Dani Ceballos rook Marco Asensio zijn kans. De rechtsbuiten trok naar het centrum en dook op het juiste moment op de juiste plek op. Uit de lage voorzet van Vinícius maakte de 27-jarige Spanjaard zijn elfde goal van het seizoen. Opnieuw scoorde hij met zijn linker, de vaak bewierookte voet.

Voormalig Real Madrid-coach Zinedine Zidane vertelde Asensio eens dat hij na Lionel Messi geen speler met zo'n goed linkerbeen had gezien als de rechtsbuiten uit Palma de Mallorca. De buitenspeler pendelde bij Real in de voorbije jaren vaak tussen bank en basis. Vaak knokte hij zich terug en dwong hij een nieuwe kans af, met dank aan zijn goede trap. Sinds zijn doorbraak in La Liga als huurling bij Espanyol in het seizoen 2015/16 haalde Asensio één keer de dubbele cijfers als het gaat om goals in de Spaanse competitie. Met tien goals speelde de Spaans international een grote rol in het winnen van de landstitel met De Koninklijke.

Dit seizoen staat de teller bij Asensio al op acht goals. Lukt het hem om opnieuw de grens van tien competitietreffers te bereiken? Hij scoorde tegen Celta en was een week eerder ook trefzeker tegen Cádiz. Voor een goal van hem vanavond tegen Girona staat bij JACKS.NL een odd van maar liefst 2.80. Karim Benzema (1.79) en Vinícius Júnior (2.40) worden gezien als de favorieten om te scoren.

Doelpuntenmakers Girona - Real Madrid:
- Christian Stuani: 3.00
- Taty Castellanos: 3.65
- Rodrigo Riquelme: 6.25

- Karim Benzema: 1.72
- Vinícius Júnior: 2.28
- Marco Asensio: 2.75

Girona is de huidige nummer elf van de ranglijst in La Liga en hield eerder dit seizoen in Estadio Santiago Bernabéu het team van Ancelotti verrassend op 1-1. Lukt het Real om revanche te nemen of komt er opnieuw een stunt?

Beleef de voetbalavond met extra spanning door mee te spelen bij JACKS.NL. Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie.

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Bekijk hier al onze video's