Aké stelt Koeman gerust: 'Maar het is nog steeds niet prettig'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman hoeft zich geen zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van Nathan Aké. De verdediger van Manchester City viel onlangs geblesseerd uit tegen Fulham, maar was in de kampioenswedstrijd tegen West Ham United weer van de partij.

Aké stelt Koeman gerust: 'Maar het is nog steeds niet prettig'
Manchester City
Manchester City
3 - 1
West Ham United
West Ham United

Op Craven Cottage moest Nathan Aké vorige week zaterdag al in de twintigste minuut van het veld. Niet voor niets, want de 29-jarige verdediger bleek een klein scheurtje in zijn teen te hebben opgelopen. 'Dat was niet prettig en is nog steeds niet prettig, maar het is wel iets waar je doorheen kan', zei Aké zondag voor de camera van Viaplay.

De Oranje-international zat midweeks alweer bij de selectie tegen Tottenham Hotspur, maar maakte in Noord-Londen geen speelminuten. In het duel met West Ham kwam Aké twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. City won met 3-1 en schudde Arsenal daarmee definitief af in de strijd om de Engelse landstitel. Voor The Citizens ​​​​​​​was dat het vierde kampioenschap op rij.

FA Cup-finale
Zaterdag wacht Aké het afsluitende duel met City, dat de finale van de FA Cup speelt tegen Manchester United. 'Of ik dan weer in de basis sta? Ik hoop het, we gaan het zien.' Koeman kan op het EK dus gewoon over Aké beschikken. 'Voor het Nederlands elftal ben ik gewoon fit, dus dat is helemaal goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.