'Cristiano Ronaldo wachtte op dat ene belletje dat nooit kwam'

Reacties

Cristiano Ronaldo had stiekem gehoopt op een terugkeer bij Real Madrid. Omdat de Madrilenen geen toenadering zochten tot de transfervrije Portugees, ging hij na ruim een maand onderhandelen toch in op het lucratieve aanbod van Al Nassr uit Saoedi-Arabië, zo meldt Marca.

'Cristiano Ronaldo wachtte op dat ene belletje dat nooit kwam'
© Pro Shots

Marca, dat goed is ingevoerd bij Real Madrid, meldde eind november als eerste dat Ronaldo naar het Midden-Oosten zou verkassen. Nu die transferklapper – Ronaldo gaat met alle inkomsten opgesteld zo'n tweehonderd miljoen dollar (186 miljoen euro) per jaar verdienen – beklonken is, reconstrueert de krant het hele proces.

'De partijen onderhandelden veertig dagen. Hoewel Ronaldo tijdens het WK alles nog ontkende, was hij zich er toen al van bewust dat zijn toekomst in Saoedi-Arabië zou liggen', aldus de Spaanse krant, die tevens stelt dat het niet superzaakwaarnemer Jorge Mendes was die de onderhandelingen deed. Ricardo Regufe, een andere vertrouweling van Ronaldo, bracht de gesprekken tot een goed einde.

Toch had Ronaldo, die bij Manchester United door een zijdeur vertrok en naderhand uithaalde naar manager Erik ten Hag, stiekem op een andere uitkomst gehoopt. 'Hij heeft gewacht op dat ene belletje, het telefoontje van Real Madrid dat nooit kwam.'

Zelf had Ronaldo eerder ook al het verlangen uitgesproken op het hoogste niveau actief te blijven, maar geen van de clubs uit de topcompetities hapte toe. Volgens het Amerikaanse ESPN had Ronaldo wel een concrete aanbieding van Kansas City, maar verkoos hij Al Nassr toch boven een avontuur in de Amerikaanse MLS.

Inmiddels is Ronaldo helemaal enthousiast, zo sprak hij op de website van zijn nieuwe club uit. 'Ik kijk uit naar een nieuwe competitie. De manier waarop Al Nassr zich in het mannen- én vrouwenvoetbal ontwikkelt, is inspirerend. We hebben allemaal Saoedi-Arabië op het WK gezien, dit is een land met groot potentieel en hoge ambitie. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik alles gewonnen heb wat er te winnen valt in het Europese voetbal, dit is het juiste moment om mijn ervaring te delen in Azië.'

Met zijn keuze voor Al Nassr komt een einde aan het tijdperk van Ronaldo in Europa. In 2003 plukte Manchester United hem al na een jaar weg bij Sporting Lissabon, waarna hij in 2009 neerstreek bij Real Madrid. Daar vierde hij tot 2018 zijn hoogtijdagen, waarna hij via Juventus in 2021 terugkeerde bij Manchester United. Die rentree draaide op een mislukking uit en kwam tot een einde na een explosief interview.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.