'Ronaldo tekent in Saoedi-Arabië en gaat per seizoen tweehonderd miljoen verdienen'

Reacties

Cristiano Ronaldo vervolgt zijn carrière in Saoedi-Arabië. Althans, volgens MARCA is de Portugees tot een vergelijk gekomen met Al-Nassr.

'Ronaldo tekent in Saoedi-Arabië en gaat per seizoen tweehonderd miljoen verdienen'
© Pro Shots

Vanaf 1 januari zou Ronaldo tot medio 2025 onder contract staan bij Al-Nassr, dat al eerder werd genoemd als potentiële bestemming voor 37-jarige aanvaller. Volgens de Spaanse sportkrant gaat de Portugees per jaar in totaal tweehonderd miljoen euro verdienen. Daarmee wordt hij de best betaalde sporter ter wereld. Ter vergelijking, Lionel Messi en Neymar krijgen bij PSG per jaar ruim zeventig miljoen euro.

Ronaldo had zijn handen vrij in de zoektocht naar een nieuwe club, nadat zijn verbintenis met Manchester United twee dagen voor de start van het WK in overleg was ontbonden. De Portugees, die onder Erik ten Hag naar eigen zeggen niet op waarde wed ingeschat, achtte het tijd om 'een nieuwe uitdaging te zoeken'. Die heeft hij dus schijnbaar gevonden in Saoedi-Arabië.

Voor Ronaldo is een verhuizing naar het Midden-Oosten een vertrek van de Europese velden, waarop hij sinds zijn profdebuut in 2002 bij Sporting Portugal actief was. CR7 speelde daarnaast voor Real Madrid, Manchester United en Juventus.

Ronaldo krijgt bij Al-Nassr te maken met Rudi Garcia als trainer, die met Alvaro González, Vincent Aboubakar en David Ospina al enkele buitenlandse krachten tot zijn beschikking heeft.

Overigens is het volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano nog niet zover dat Ronaldo al een overeenkomst heeft. Hij maakt melding van eenzelfde aanbod, maar stelt dat er nog geen akkoord is. Er zou nog moeten worden onderhandeld over sponsor- en imagorechten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.