Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij Manchester United

Reacties

Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij Manchester United. Dat heeft de Engelse grootmacht dinsdagavond bekendgemaakt.

Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij Manchester United
© Pro Shots

In een kort statement heeft United bekendgemaakt dat per direct afscheid wordt genomen van Ronaldo. De aanvaller is momenteel in Qatar, waar hij met Portugal donderdag de eerste groepswedstrijd tegen Ghana speelt.

Het afscheid van Ronaldo volgt na een periode vol onrust. Bij het ingaan van de WK-break kwam een explosief interview naar buiten. De 37-jarige spits die door Erik ten Hag vaak gepasseerd werd, uitte felle kritiek op de club en zijn manager. Ronaldo stuurde met zijn woorden aan op een afscheid.

De legende had in Manchester nog een contract tot komende zomer. Na onderling overleg is besloten nu uit elkaar te gaan. Ronaldo is dus transfervrij. 'Iedereen bij United blijft gefocust op het teamproces onder Erik ten Hag en blijft samenwerken om succesvol te zijn op het veld', sluit United het korte statement van drie alinea's af.

Ronaldo speelde in totaal 346 wedstrijden voor United. Hij werd in 2003 als toptalent overgenomen van Sporting Portugal en verliet Old Trafford in 2009 om aan de slag te gaan bij Real Madrid. Zijn grootste succes in zijn eerste periode bij United was het winnen van de Champions League in 2008. Hij keerde in augustus 2021 terug naar Manchester in de hoop zijn carrière daar glansrijk te kunnen afsluiten. Dit seizoen had Ronaldo grote moeite de verwachtingen waar te maken. Onder Ten Hag viel hij vaak buiten de basis. In de Premier League scoorde de routinier in de voorbije maanden slechts één keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.