Bijna 200 miljoen euro rijker gaat Oscar vertrekken uit China

Reacties

De Braziliaanse voetballer Oscar gaat zijn aflopende contract bij het Chinese Shanghai Port niet verlengen. De Braziliaanse technicus gold daar jarenlang als een van de best betaalde spelers ter wereld.

Bijna 200 miljoen euro rijker gaat Oscar vertrekken uit China
© Pro Shots

Oscar verdiende de afgelopen jaren in China een astronomisch bedrag. Volgens het Spaanse Sport bijna tweehonderd miljoen euro. Toen hij zijn handtekening zette onder het contract bij Shanghai Port in 2017, waren alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo beter betaald. En dat terwijl hij nog maar 25 jaar oud was.

Op sportief vlak was zijn transfer van Chelsea naar de Chinese competitie voor zestig miljoen euro een verrassing. Oscar maakte in 203 wedstrijden voor de Britse club 38 doelpunten en won de Premier League, Europa League en League Cup. Toen de Braziliaanse spelverdeler geen onbetwiste basisspeler meer was, stak hij niet onder stoelen of banken liever ergens anders te spelen om zo meer geld te verdienen voor zijn familie.

Oscar als speler van Chelsea in het duel met Juventus.
© Pro Shots
Oscar als speler van Chelsea in het duel met Juventus.

Oscar was een van de sterren die naar China werd gehaald om de competitie een flinke boost te geven. Zo speelden bijvoorbeeld Hulk, Paulinho en Yannick Carrasco in het Aziatische land. Het Chinese nationale elftal bleef echter achter qua prestaties. De bond koos er dan in 2021 ook voor om een salarisplafond in te stellen, om zo de competitie gezonder en duurzamer te maken. Buitenlandse voetballers mochten daarna nog maar maximaal drie miljoen euro per jaar verdienen.

Doordat Oscar daarvoor zijn contract al had verlengd, bleef hij buiten schot en mocht hij zijn salaris van 24 miljoen euro per jaar houden. Mede om die reden is de 48-voudig international een van de laatst overgebleven sterren in het Chinese voetbal. Maar zijn contract dat in november afloopt, gaat hij volgens Sport dus niet verlengen. Hij werd tweemaal landskampioen in China.

Een terugkeer naar zijn thuisland ligt voor de hand, maar de inmiddels 32-jarige Oscar droomt stiekem nog van een andere club. 'Natuurlijk droom ik van een terugkeer bij Chelsea, iedereen weet hoe groot mijn passie voor de club is', zei hij in mei tegen talkSPORT.

Spelersprofiel

Oscar


Geboortedatum:
9 september 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Americana
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Shanghai Port
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Shanghai Port
Meer over Shanghai Port
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Meer Oscar
Meer over Oscar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.