'Bayern heeft bijna beet in jacht op tijdelijke vervanger Neuer'

Reacties

Bayern München lijkt de zoektocht naar een tijdelijke vervanger van Manuel Neuer bijna te kunnen beëindigen. Yann Sommer heeft bij zijn club Borussia Mönchengladbach aangegeven naar Der Rekordmeister te willen vertrekken. De Bundesliga-club is bereid om mee te werken aan een transfer.

'Bayern heeft bijna beet in jacht op tijdelijke vervanger Neuer'
© Pro Shots

Neuer brak vlak na thuiskomst van het WK met Duitsland zijn been tijdens een skitrip en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Bayern overwoog om de aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel terug te halen en ook de naam van Kevin Trapp van Eintracht Frankfurt viel. Nu lijkt Bayern echter beet te hebben bij Sommer.

Yann Sommer.
© Pro Shots
Yann Sommer.

De 34-jarige Sommer speelt al sinds de zomer van 2014 bij Gladbach, waarvoor hij meer dan driehonderd wedstrijden keepte. De Zwitser ziet een avontuur in Beieren wel zitten, meldt de Süddeutsche Zeitung. Vlak voor de jaarwisseling zou de keeper bij Gladbach hebben aangegeven dat hij wil vertrekken.

De club is bereid om mee te werken, mits Bayern de juiste transfersom op tafel legt. Gladbach zou vijf miljoen euro willen hebben voor de ervaren sluitpost, hoewel zijn contract komende zomer afloopt. Dat lijkt veel geld, maar Bayern wil graag een doelman van topklasse binnenhalen om het gemis van Neuer op te vangen. Gladbach heeft ook al een vervanger voor Sommer op het oog: Mathew Ryan van FC Kopenhagen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.