Wanhopig Bayern vangt bot in Monaco: 'Weinig zin om terug te keren'

Reacties

Bayern München is wanhopig op zoek naar een oplossing voor het ontstane keepersprobleem. Der Rekordmeister verloor Manuel Neuer voor de rest van het seizoen door een ski-ongeluk en wil dolgraag een nieuwe doelman aan de selectie toevoegen. De aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel staat niet te springen om naar Duitsland terug te keren.

Wanhopig Bayern vangt bot in Monaco: 'Weinig zin om terug te keren'
© Pro Shots

Bij AS Monaco krijgt Nübel dit seizoen het volledige vertrouwen. In Ligue 1 speelt de verhuurde goalie zijn wedstrijden en lijkt hij zijn topvorm te benaderen. Dat zijn naam valt in München als vervanger van Neuer is logisch, maar zelf ziet hij dat minder zitten. 'Ik ben blij dat ik hier ben en ik heb nog veel wedstrijden te spelen met Monaco', vertelde hij aan BILD.

'Ik besef hier hoe belangrijk wedstrijden zijn. Ik wil niet meer zonder ze', vervolgde Nübel. Omdat Bayern ook Sven Ullreich nog onder de pannen heeft, heeft Nübel weinig trek om kortstondig te vechten voor een plaats onder de lat nu Neuer afwezig is. 'Het heeft voor mij weinig zin om terug te komen.'

Nübel weet waar hij aan toe is als Neuer hersteld is. Daarnaast heeft AS Monaco besloten een torenhoge vergoeding te vragen, mocht Bayern concreet worden. 'Ik weet niet hoe ernstig zijn blessure is, maar als hij weer fit is, zal hij gaan spelen. Bayern heeft geen clausule om me terug te halen. Ik zal dus een signaal moeten geven, als ik terug zou willen. Maar ik denk dat dat heel moeilijk gaat worden.'

Sommer volgende kandidaat
Volgens BILD lijkt Bayern zich neer te leggen bij de houding van Nübel. Daardoor lijkt de club ook doorgeschakeld te zijn naar een alternatief. Yann Sommer is kandidaat om op korte termijn het keepersprobleem te verhelpen. De Zwitserse routinier (34) van Borussia Mönchengladbach wel zou open staan voor een kortstondig verblijf in Zuid-Duitsland.

Op 20 januari moet Bayern een oplossing hebben gevonden. Dan staat de uitwedstrijd tegen RB Leipzig op het programma en wordt de Bundesliga hervat. In de Champions League wacht in februari een dubbele ontmoeting met Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.