Bijzondere uitspraak Haller: 'Mislopen titel pijnlijker dan diagnose kanker'

Reacties

Sébastien Haller won de strijd van kanker, maar terugkijkend op de afgelopen maanden doet het hem naar eigen zeggen meer pijn dat hij vorig seizoen met Borussia Dortmund de titel misliep.

Bijzondere uitspraak Haller: 'Mislopen titel pijnlijker dan diagnose kanker'
© Pro Shots

Die opmerkelijke uitspraak deed Haller in Bild. 'Het is echt zo. De titel mislopen deed me meer pijn dan de kankerdiagnose van toen.' De spits met een verleden bij FC Utrecht en Ajax legt uit waarom hij dit zo ervaart. 'Als je ziek bent, kun je daar niets aan doen. Je moet het accepteren en daar doorheen gaan. Maar het winnen van de titel hadden we in eigen hand, we konden daar zelf invloed op uitoefenen.'

Sébastien Haller voetbalde na het overwinnen van kanker met een duidelijke boodschap op zijn schoen.
© Puma
Sébastien Haller voetbalde na het overwinnen van kanker met een duidelijke boodschap op zijn schoen.

Haller doelt op de slotdag van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Dortmund verdedigde een voorsprong van twee punten op achtervolger Bayern München, maar speelde in speelronde 34 met 2-2 gelijk tegen FSV Mainz 05. Omdat Bayern wel won van FC Köln ging de recordkampioen van Duitsland opnieuw met een titel aan de haal.

'Mislukkingen of gemiste kansen belasten je', vindt Haller. 'Je denkt telkens na over wat je beter had kunnen doen. Maar tijdens mijn ziekte heb ik geleerd om me niet te laten leiden door negatieve dingen.' Haller speelde in de mislukte kampioenswedstrijd de volle negentig minuten en miste een strafschop bij een 0-1 achterstand. Dit seizoen maakte hij nog geen enkele keer een wedstrijd vol. In zes duels kwam hij tweemaal tot scoren, die twee goals vielen in het bekerduel met TSV Schott Mainz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.