Atlético-publiek verdeeld: applaus voor boegbeeld Koke na fluitconcert

Reacties

Atlético Madrid boekte dinsdag een zuinige overwinning (1-0) op het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, maar toch heerste er allesbehalve een jubelstemming in het Wanda Metropolitano. Clubicoon Koke werd door een deel van de fans uitgefloten, terwijl ook trainer Diego Simeone het moest ontgelden.

Atlético-publiek verdeeld: applaus voor boegbeeld Koke na fluitconcert
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Een late treffer van Álvaro Morata bezorgde Simeone's Atlético zoals zo vaak een minimale zege. Daardoor staat de club uit Madrid er na drie Champions League-speelronden uitstekend voor in Groep D. Het bezet met zeven punten de tweede plaats, die aan het eind van de groepsfase recht geeft op het spelen van de knock-out wedstrijden na de winterstop. Geen slechte prestatie, zeker niet gezien de metamorfose die Atlético deze zomer onderging. Bijna de hele defensie moest vervangen worden, terwijl sterspeler Antoine Griezmann werd verkocht aan concurrent Barcelona.

Daar had een deel van de fans van de thuisploeg geen boodschap aan tijdens het treffen met Leverkusen. Hoewel Atlético onder Simeone nooit garant staat voor spektakel is het zelfs voor de meest trouwe socios weleens flink doorbijten op de tribune de voorbije weken. In La Liga werd er al drie keer een doelpuntloos gelijkspel genoteerd, terwijl ook de andere wedstrijden niet garant staan voor veel treffers.

Dat was tegen de Duitsers dinsdag niet anders en dus roerde een deel van het publiek zich tijdens de wissel van middenvelder Koke, door een fluitconcert ten gehore te brengen. Het kind van de club deelde in de malaise en kent allesbehalve een sterke start van het seizoen. Trainer Simeone nam het voor zijn speler op en moedigde de fans juist aan te applaudisseren voor Koke. Daar gaf een deel van de supporters vervolgens gehoor aan, door een staande ovatie te geven.

'Mensen uitten altijd hun gevoelens en zullen dat ook blijven doen', zo stelde Simeone na afloop. 'Iedereen is weleens uitgefloten, ook grootheden als Luis Aragonés (oud-trainer Atlético, red.) en José Caminero (technisch directeur Atlético, red.). Koke moet het zich niet persoonlijk aantrekken. Wanneer hij hier ooit vertrekt zal het door de voordeur zijn, maar nu is het aan ons om de fans weer te laten applaudisseren.'

Met het vertrek van ervaren krachten als Diego Godín, Juanfran, Filipe Luis en Griezmann is het Atlético van dit seizoen een stuk minder ervaren dan voorheen, zo erkende Koke in aanloop naar Leverkusen-thuis. 'De realiteit is dat we dit seizoen een erg jong en minder ervaren team hebben', zo stelde de clubicoon, die zijn liefde voor Atleti nooit onder stoelen of banken heeft gestoken. Hij is een van de langst dienende spelers van de huidige selectie. 'Maar misschien krijgen mensen na al die jaren genoeg van het zien van steeds dezelfde gezichten. De standaard die we onszelf hebben opgelegd is ook ontzettend hoog.'

Vooral het gebrek aan doelpunten speelt Atlético parten de voorbije weken. Diego Costa weet het net vooralsnog moeilijk te vinden, terwijl Morata tegen Leverkusen pas tekende voor zijn tweede goal van het seizoen. 'Dat kun je niet alleen de spitsen aanrekenen', zo zei Koke, doelend op het doelpuntengebrek. Zo scoorde Atlético in negen competitiewedstrijden pas acht keer. 'Het moet ook meer van de middenvelders komen, iedereen moet zijn steentje bijdragen.'

Volgens Simeone is het vooral een gebrek aan constantheid dat zijn elftal nu nog te vaak opbreekt. 'Delen van wedstrijden zijn vaak van een erg hoog niveau', aldus de Argentijn, die erkent dat het in aanvallend opzicht nog een stuk beter kan. 'We moeten echt consequent azen op het maken van doelpunten.' Zondag neemt de ploeg van Simeone en Koke het op tegen Athletic Bilbao, de nummer acht van La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Antoine Griezmann weet hoe het voelt om uitgefloten te worden door de fans van Atlético Madrid. De aanvaller werd tentijde van het uitfluiten veelvuldig in verband gebracht met een vertrek en dat konden de fans niet waarderen. Uiteindelijk moest Diego Godín de fans aansporen te applaudiseren voor de Fransman, die het hele tafereel geëmotioneerd volgde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Koke
Meer over Koke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.