'Mister Atlético' geeft mijlpaal extra kleur, Rekik vroeg naar de kant

Atlético Madrid heeft de uitwedstrijd tegen Sevilla omgezet in een overwinning. Zonder al te veel problemen boekte de ploeg van Diego Simeone een 0-2 zege. Koke schreef geschiedenis en werd de speler met de meeste wedstrijden voor Atlético ooit.

Sevilla
Sevilla
0 - 2
Atlético Madrid

Koke, nog altijd 'pas' dertig jaar, speelde zijn 553ste officiële wedstrijd voor Atlético. Daarmee passeerde hij Adelardo Rodríguez, die tussen 1959 en 1976 voor de club uitkwam. Na een halfuur gaf Koke zijn feestdag extra kleur. Na een ingooi van Sevilla veroverde Matheus Cunha de bal en bediende hij Koke, die vervolgens de assist leverde waaruit Marcos Llorente de score opende.

Kort voor het doelpunt was Karim Rekik gewisseld bij Sevilla. De Nederlandse verdediger had fysieke klachten en werd vervangen door Alex Telles. Met Nemanja Gudelj en Kasper Dolberg bleven er nog wel twee ex-Eredivisionisten op het veld staan bij de thuisploeg. Sevilla maakte weinig aanspraak op een resultaat en zag Atlético de wedstrijd na de pauze definitief naar zich toetrekken.

Twaalf minuten na de pauze maakte Álvaro Morata het tweede doelpunt van de bezoekers. Doordat Sevilla-back José Ángel Carmona geen controle kreeg over de bal, kwam die via Cunha terecht bij Morata, die oog in oog met doelman Bono geen fout maakte. Kort na het doelpunt maakte Antoine Griezmann zijn entree als invaller. Hij speelde (opnieuw) dertig minuten, omdat er nog geen definitief akkoord is met Barcelona over lagere contractuele afkoopsom.

Dankzij de overwinning neemt Atlético de vijfde plek in, met dertien punten uit zeven duels. Sevilla staat op een zeer teleurstellende zestiende plaats, waardoor trainer Julen Lopetegui moet vrezen voor zijn baan.