Champions League-vloek Bosz krijgt vervolg in Madrid

Reacties

Voor Bayer Leverkusen dreigt het Champions League-avontuur op een bittere teleurstelling uit te lopen. De ploeg van Peter Bosz heeft na de nederlaag bij Atlético Madrid een wonder nodig om te overwinteren.

Champions League-vloek Bosz krijgt vervolg in Madrid
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Het huwelijk van Bosz en de Champions League is (nog) geen gelukkige. De Nederlander zag geen van zijn eerste acht duels op het miljardenbal eindigen in een zege. Juist nu was een succes gevraagd om nog hoop te houden op overwintering in de Champions League. Leverkusen stond immers na de eerste twee duels op nul punten.

In de eerste helft probeerde Leverkusen het wel, maar het balbezit leverde geen uitgesproken kansen op. Ook Atlético Madrid slaagde er niet in indruk te maken. De Spaanse gastheren, die João Félix misten, zagen bovendien José Giménez geblesseerd uitvallen.

Na rust kwam Atlético beter voor de dag. Diego Costa, die ook tevergeefs probeerde een strafschop te verdienen, liet na om met een kopbal doelman Lukás Hrádecky op de proef te stellen. Dertien minuten voor tijd deed invaller Álvaro Morata dat wel met zijn kopbal. Het bleek de winnende treffer.

Door de nederlaag blijft Leverkusen puntloos hekkensluiter in Groep D, waar later op de avond Juventus en Lokomotiv Moskou het tegen elkaar opnemen.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.