Ajax zorgt voor uitstekende 'coëfficiëntenavond': bonus lonkt

Reacties

Vanzelfsprekend is de zege van Ajax op Lille uitstekend nieuws voor Nederland met het oog op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Ajax zorgt voor uitstekende 'coëfficiëntenavond': bonus lonkt
© Pro Shots

De overwinning levert twee punten op, een aantal dat moet worden gedeeld door vijf (het aantal Nederlandse clubs bij de start van dit Europese seizoen). Voor de coëfficiëntenlijst is de zege van Ajax met andere woorden 0,4 punten waard. Daardoor loopt nummer negen Nederland weer iets in op nummer acht België. Het verschil is nu minder dan twee punten.

Als Ajax overwintert in de Champions League verdient de club liefst vijf bonuspunten, oftewel een vol coëfficiëntenpunt. De Amsterdammers hebben over een kleine twee weken aan een gelijkspel tegen Valencia al voldoende.

Het grote doel dit seizoen is een plaats in de toptien. In dat geval mag de kampioen van 2020/21 rechtstreeks de Champions League in. De kampioen van het huidige seizoen mag alleen direct het miljardenbal in als de Champions League-winnaar zich ook via de eigen competitie plaatst voor het elitetoernooi.

Donderdag krijgt Nederland extra kansen om punten te pakken, wanneer AZ, Feyenoord en PSV in actie komen in de Europa League.

De stand van zaken in onze 'regio' na de duels van woensdag:

Land Punten Clubs in de race
8. België 36,500 (4/5)
9. Nederland 34,550 (4/5)
10. Oekraïne 33,300 (3/5)
11. Turkije 32,000 (4/5)
12. Oostenrijk 31,125 (3/5)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.